Waterpolodames Argo kopje onder

Afgelopen weekend stond een zware wedstrijd op het schema tegen de dames van Zuidwesthoek uit Hoogerheide, weliswaar een thuiswedstrijd maar toch een geduchte tegenstander.
In het verleden was het stuivertje wisselen m.b.t. de winst en ook dit keer was het niet anders. Een gelijkwaardige tegenstander die alleen geklopt kan worden wanneer de dames van Argo een goede wedstrijd speelt. Helaas was dit afgelopen zaterdag niet het geval. Het werd een zeer wisselvallige wedstijd waarbij Argo binnen een halve minuut al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Met hard werken en knokken voor iedere bal wist Argo het tweede en derde deel van de wedstrijd tegenstand te bieden en zelfs tot 3-3 terug te komen. In het laatste deel van de wedstrijd gaf Argo de wedstrijd compleet uit handen door teveel onnodige persoonlijke fouten, missen van doelpuntrijpe kansen en slechte passes. Het team speelde zichzelf hierdoor compleet uit de wedstrijd waardoor een nederlaag onafwendbaar was. De einduitslag van 4-6 was een zware teleurstelling voor de coach en speelsters van Argo, Het is dan ook zaak om deze wedstijd snel te vergeten, komende zaterdag staat De Dokkelaers te wachten, een mooie tegenstander waar zeker punten behaald kunnen gaan worden. Doelpunten voor Argo zijn gemaakt door Lotte van Schijndel, Tamara Vervoort en Josine Raaijmakers (2x).

B1 - DBD BJ1 22-4
CJ1 - DBD CJ1 9-5
CM1 - PSV BM2 1-9
D1 - DBD DG1 3-11
Dames 1 - De Zuidwesthoek 4-6
E1 - DBD EG1 19-4

Programma
Zaterdag:
VZV Njord - D1 in Den Ekkerman te Veldhoven 16:45 uur
AquAmigos - CJ1 in Olympia te Waalwijk 17:35 uur
Zeester-Meerval - E1 in De Drie Essen te Uden 18:30 uur
De Dokkelaers - Dames 1 in Drieburcht te Tilburg 19:00 uur
De Treffers - B1 in Kwekkelstijn te Rosmalen 20:35 uur
De Treffers - Heren 1 in Kwekkelstijn te Rosmalen 21:20 uur


Zwemmers Argo maken debuut in Landelijke C-klasse

Afgelopen zondag hebben de zwemmers van Argo hun debuut gemaakt in de landelijke C-klasse van de zwemcompetitie. In zwembad "De Wedert" in Valkenswaard zwommen zij samen met Tempo en Zeester-Meerval de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tijdens deze wedstrijd werd er 7 keer een 1e plaats, 11 keer een 2e plaats en 7 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast zijn er 25 persoonlijke records gezwommen. Verder werden er 2 clubrecords gezwommen: Anne Gibbels op de 400m vrije slag in 4.51.16 en Guus van Stiphout op de 50m rugslag in 0.29.39. In de tussenstand neemt Argo de 8e plaats in van de 30 verenigingen.

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep deel aan de 1e Junioren-Jeugd wedstrijd die gehouden wordt in het Dommelbad te Boxtel. Aanvang 14.30 uur.


Veel medailles voor DBD-zwemmers

De zwemmers van DBD zwommen dit weekend hun eerste competitiewedstrijd.
Deze wedstrijd werd georgeniseerd door EOZC (Oirschot) in zwembad de Drieburgt in Tilburg. In dit bad had men de mogelijkheid om in 8 banen te kunnen zwemmen, hierdoor kon de wedstrijd in korte tijd worden afgerond.
De overige tegenstanders waren De Dokkelaars (Hilvarenbeek) en Thalassa (Geldrop).
Er werd ditmaal begonnen met een estafette 4 x 100 meter vrije slag heren. DBD kon maar liefst 3 teams inzetten. Team 1 werd na een spannende strijd tweede. Team 2 verloor net de strijd om de derde plaats, maar heeft wel laten zien dat zij sneller kon zwemmen dan verwacht.

Met totaal 32 behaalde medailles was DBD ditmaal de sterkste ploeg in Tilburg. In de D2-competitie leverde dit een derde plaats in de tussenstand op.
De 4 oudste jeugdzwemmers uit Son en Breugel moesten dit keer 200 meter vrije slag en 100 meter vlinderslag afleggen. Nienke Versteegen en Bobby van Dijk waren beiden veruit de sterkste zwemmers en mochten ieder 2 gouden medailles mee naar huis nemen. Tim Versteegen werd op de 200 meter vrije slag tweede en 100 vlinder vierde en Rens van Oost werd derde op de 100 meter vlinderslag en vierde op de 200 meter vrije slag.
Franciena van der Bemt werd zesde op de 50 meter rug en 10de op de 50 meter school.
De grootste tijdsverbetering behaalde Tim Versteegen, hij verbeterde zijn tijd op de 100 meter vlinderslag met 19 seconden.