Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Veiling voor de kinderen
van de MBS.

De Vrienden van de MBS organiseert op zaterdag 5 november een veiling met als doel een geweldig leer –en speelplein voor de kinderen van de MBS.

De MBS is een school voor speciaal basis- en voortgezet speciaal onderwijs aan zeer moeilijk lerende kinderen uit Eindhoven en omliggende gemeenten. Deze kinderen hebben extra ondersteuning nodig om hun plaats te verwerven in de maatschappij. De Vrienden van de MBS zijn blij dat er in oktober 2016 een nieuwe school betrokken kan worden, de kinderen, ouders en medewerkers hebben er 15 jaar lang op moeten wachten.
Helaas laat het budget het niet toe om de speelplaats 100% goed en pedagogisch verantwoord in te richten. Daarom hebben wij als Stichting Vrienden van de MBS ons als hoofddoel gesteld hiervoor geld in te zamelen. De afgelopen jaren hebben we middels sponsoractiviteiten en de hulp van goede doelen organisaties goede stappen kunnen zetten in de richting van ons einddoel.

Met het organiseren van een veiling hopen wij de laatste middelen te kunnen verzamelen. Op 5 november veilen wij de overgebleven inboedel van de beide locaties van de MBS. Tussen 11.00 – 13.00 uur zullen op zaterdag 5 november alle veilingitems onder de hamer gaan. De veiling vindt plaats aan de Jacob Oppenheimstraat 1 te Eindhoven. De kijkochtend zal zijn op vrijdag 4 november tussen 9.30 – 11.30 uur op de Jacob Oppenheimstraat 1 en de Mgr. Witloxweg 14 beide te Eindhoven. Voor deze veiling is een digitaal veilingboek samengesteld, u kunt deze aanvragen via: vriendenmbs@gmail.com

De opbrengst van de veiling komt geheel ten goede aan de kinderen van de MBS. Zij verdienen een uitdagende en leerzame speelplaats. Leren gaat bij deze kinderen niet vanzelf, leren spelen is bij deze kinderen van wezenlijk belang om zichzelf te ontwikkelen.Heeft u geen interesse in de veiling, maar wilt u ons goede doel steunen? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Neemt u hiervoor contact op met de Vrienden van de MBS.


Kinderfilmfestival in Theater De Blauwe Kei

In de herfstvakantie is het tijd voor kinderfilms in De Blauwe Kei in Veghel! Op dinsdag 25 en woensdag 26 oktober zijn elke dag twee kinderfilms te zien.
Voorafgaand aan de films en tussen de films door is het feest in de foyer. Kinderen kunnen zich laten schminken, er zijn kleurplaten en kunnen op foto in een speciale fotokast.

Op dinsdag 25 oktober zijn de films Woezel & Pip: Op zoek naar de sloddervos om 11.00 uur en De Kleine Prins om 14.00 uur te zien. Op woensdag 26 oktober staan Buurman & Buurman: Al 40 jaar beste vrienden om 11.00 uur en Pudding T om 14.00 uur op het programma. Alle films zijn Nederlands gesproken.

Kaarten voor deze kinderfilms kosten € 6,50 per stuk (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.