Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

OLAT start haar 50e winterserie vanuit Schijndel

Op zondag 16 oktober is de start van dit voor Wandelsportvereniging OLAT memorabele 50e seizoen.
Op die dag organiseert Wandelsportvereniging OLAT een mooie wandeltocht vanuit Schijndel. We lopen vandaag in het fraaie landelijke buitengebied, over veelal onverharde paden, van Schijndel en Heeswijk, er zijn horecarusten bij de Schaapskooi en Kasteel Heeswijk en we komen door het gezellige centrum waar we een blik kunnen werpen op het Jan Heesterhuis en de fameuze Glazen Boerderij. Afhankelijk van de te lopen afstand komen we door Smaldonken, de grienden aan het Ben Peterspad, de Prekers, Wijboschbroek, langs het Duits Lijntje en Venushoek. De langere afstanden steken ook de Zuid-Willemsvaart over en ontdekken de mooie omgeving rondom kasteel Heeswijk, lopen langs de Aa en Leijgraaf en door de Heeswijkse Bossen. Het wordt dus een heel afwisselende route, waarbij we bovendien kunnen genieten van de invallende herfst: de bomen dragen vrucht, de bessen van de meidoorn en sleedoorn steken mooi af tegen de verkleurende bladeren, paddenstoelen in de berm.....Trek de wandelschoenen aan en kom!

Startlocatie is Cultureel Centrum 't Spectrum, Steeg 9, 5482 WN Schijndel. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.


IJCE start nieuwe schaatsseizoen in Eindhoven

De ijsvloer ligt er bijna en het schaatsseizoen staat ook in Eindhoven op beginnen. IJCE, IJsClub Eindhoven met zijn ongeveer 650 leden een van de grootste schaatsverenigingen die bij de KNSB aangesloten zijn, start dit nieuwe seizoen op de gebruikelijke dagen in de week, zaterdagmorgen, zondagmorgen en maandagavond.
Vanaf 15 oktober zijn de leden weer welkom. Het ijs is tijdens de IJCE-uren alleen toegankelijk voor IJCE-leden, die meedoen aan diverse trainingen en op bepaalde uren ook 'vrij' hun rondjes kunnen rijden. Alle aspecten van het schaatsen op noren zijn in het trainingsprogramma vertegenwoordigd: langebaan, all-round schaatsen en marathons. Maar ook toerrijders die hopen op een echte Elfstedentocht of meedoen aan een van de alternatieve Elfstedentochten, komen aan hun trekken. En sinds een aantal jaren is ook het populaire shorttracken mogelijk bij IJCE.

Voor de bijna 200 jeugdleden van IJCE zijn er trainingen op hun niveau, dat uiteenloopt van echte beginners die onder leiding van een trainer op de ijshockeybaan hun eerste slagen proberen te maken tot deelnemers die vanuit IJCE deelnemen aan de baanselectie Eindhoven en de gewestelijke selectie van de KNSB. Bij die laatste groep zijn dit seizoen wat veranderingen doorgevoerd samenhangend met de nieuwe opzet van de KNSB-trainingen voor topsport en de instelling van Regionale Talenten Centra, RTC's. De verwachting is dat RTC Zuid, waar Eindhoven onderdeel van uitmaakt, nu spoedig van start zal gaan.
Tijdens de ruim 13 ijsuren die IJCE wekelijks huurt van het IJssportcentrum kan iedereen die dat wil onder leiding van ervaren trainers zijn schaatsconditie en -techniek verbeteren of gewoon op eigen initiatief zijn rondjes draaien. Op de website van IJCE (www.ijce.nl) zijn de mogelijkheden allemaal overzichtelijk op een rij gezet. Daar is ook meer informatie te vinden over introductielessen en het lidmaatschap.

Bij IJsclub Eindhoven kan iedereen zich prima voorbereiden op een echte winter met natuurijs. Met een goede voorbereiding is het vanaf het eerste moment genieten op natuurijs en is het geen kwestie van vallen en opstaan. Maar ook zonder de beloning van natuurijs is het genieten van deze oer-Hollandse sport bij IJCE.