Corridor D1 houdt slechts één punt over in cruciale week

Pijnlijke nederlaag in Wijbosch
Op maandagavond 3 oktober stond de belangrijke inhaalwedstrijd gepland tegen Celeritas D1. Om op koers te blijven voor het kampioenschap moest er gewonnen worden.
Gezien de stand op de ranglijst was dit wel mogelijk, maar de wedstrijd was in Wijbosch en dat is toevallig een kerkdorp van de gemeente Schijndel. Het is traditioneel altijd lastig om daar punten te pakken.
De Corridor D1 laat in de beginfase van de wedstrijd zien dat ze goed kunnen combineren en is in de beginfase oppermachtig. Celeritas D1 komt maar mondjes maat op de helft van de groen witte.
Het aanvallende spel levert echter geen punten op en bij de eerste beste aanvallende poging van Celeritas is bij de Corridor even de concentratie weg en krijgen de meiden uit Wijbosch geheel terecht een strafworp. Deze wordt ook nog eens feilloos raak gegooid: 1-0. Een paar minuten later komt Celeritas D1 weer via een strafworp op een 2-0 voorsprong. De bal gaat zelfs voor de derde keer op de stip, maar deze wordt niet benut.
Na de pauze herpakt De Corridor D1 zich en scoort Yara de aansluitingstreffer, maar deze wordt om onduidelijke redenen afgekeurd. De meiden uit Breugel zijn echter veel beter en het duurt ook niet lang voordat Lisa binnen een paar minuten twee keer raak gooit: 2-2.
Celeritas D1 is echter niet onder de indruk en brengt de marge vrij snel weer op twee punten: 4-2. Fenne maakt nog wel de 4-3, maar Celeritas D1 scoort nog één keer en bezorgt zo de Corridor D1 haar eerste nederlaag.

Corridor D1 geeft zege weg tegen Korfrakkers D2
Op zaterdag 8 oktober trad de Corridor D1 aan in Erp tegen de Korfrakkers D2. De meiden uit Erp hadden nog maar één punt in de competitie verzameld. Een ideale tegenstander om de kater van afgelopen maandag weg te spoelen.
Er is echter één maar. De Korfrakkers hebben een geweldige clubman Harrie. Hij is dé man van de club, heeft een oranje zwart hart, loopt er al een halve eeuw rond, en als kers op de taart zorgde hij voor een prachtig hypermodern complex dat bij de top van de Nederlandse korfbal hoort. Harrie is in Erp een begrip.
Toeval of niet Harrie is vandaag de scheidsrechter.
De Corridor D1 begint moeizaam aan het duel en loopt al vrij snel tegen een achterstand aan. De Corridor D1 gaat op jacht naar de gelijkmaker, maar is slordig. Dit geldt ook voor de verdediging. Zo krijgen de meiden uit Breugel tot drie keer toe (!), in een tijdsbestek van amper vijf minuten, drie strafworpen tegen. Het verklaart veel dat de Korfrakkers D2 zo laag staan, want geen enkele strafworp wordt verzilverd.
De Corridor D1 leeft nog en gaat steeds beter spelen. Er wordt aanval op aanval opgezet, maar Yara en Linn hebben geen geluk. De druk wordt groter en op aangeven van Yara gooit Maud Swinkels knap raak: 1-1.

Na de pauze zijn er kansen voor beide korven. Aan de kant van de Corridor hebben Maud Schalken en Ellis pech in de afwerking. Maar dan komt de Corridor D1 toch op voorsprong. Na een mooie combinatie geeft Linn de bal keurig op Maud Kremers die het prima afrond: 1-2. De groen witte brigade uit Breugel ruikt bloed en gaat op zoek naar de genade klap. Na weer een mooie vloeiende aanval scoort wederom Maud Kremers en dit keer in de rebound: 1-3.
De wedstrijd lijkt beslist, maar binnen één minuut is de spanning weer terug als de Korfrakkers D2 de aansluitingstreffer maakt: 2-3.
Maud Swinkels krijgt daarna de mogelijkheid om weer de marge te vergroten, maar heeft geen geluk met haar actie.
Dit geeft de Erpse meiden vertrouwen en ze zetten nog een keer aan voor een slotoffensief. Tot vier keer toe krijgen de oranje zwarte dé kans om de gelijkmaker te produceren, maar ze hebben het vizier niet op scherp staan. De Corridor stelt daar, met uitzondering van een kans van Anne, niet bijzonder veel tegenover.
De scheidsrechter is echter heel attent en heeft opnieuw een reden gevonden om de thuisclub een strafworp te geven. Maar weer wordt er door de Erpse aanvalster met dit presentje slordig omgesprongen.
De Corridor D1 doet nog een poging om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Zo probeert Ellis het van afstand en Maud Swinkels is net niet scherp genoeg voor de korf.
Balverlies van de Corridor in het aanvalsvak wordt uiteindelijk fataal, uit een razend snelle counter wordt er gelijk gemaakt: 3-3.
Er is dan nog maar een paar minuten op de klok en beide teams krijgen nog serieuze mogelijkheden om de winst te pakken. Fenne krijgt op aangeven van Ellis een grote kans, maar komt net niet goed uit met haar worp. Aan de andere kant belandt de bal maar net op de goede kant van de korf.
Een gelijkspel is een goede afspiegeling van de wedstrijd.
Zo houdt de Corridor D1 slechts één punt over aan twee uitwedstrijden. Het kampioenschap is heel ver weg.
Volgende week komt koploper Avanti D1 uit Schijndel op bezoek in Breugel.
Één ding is zeker: dit wordt weer een spannende pot.