Fakkeltocht2015
Fakkeltocht2015 Foto: Rob Nijmeijer

De Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis Huis trekt weer op 5 november door ons dorp.

Op zaterdag 5 november trekt voor de vierde keer de Fakkeltocht door ons dorp, de Fakkeltocht waarvan de opbrengsten volledig ten goede komen aan het Bijna Thuis Huis.

Rondom de tocht zijn er diverse activiteiten, vooral gericht op de jeugd. Anders dan afgelopen jaar met thema Halloween is er nu geen uitgesproken thema, gewoon een fakkeltocht dus.
Zaterdag 5 november om 16:00 start het hele gebeuren op het parkeerterrein voor Sportcafé Expreszo / Sporthal De Landing aan de Rooijseweg. Vanaf 16:00 uur kunnen kinderen daar lampionnen knutselen. Lampionnen met LED-lichtjes zijn veiliger voor de kleine kinderen dan heuse fakkels met echt vuur. Die zijn meer voor de grotere kinderen en natuurlijk voor de volwassenen. Naast knutselen kunnen kinderen geschminkt worden, zijn er hapjes en drankjes voor jong en oud. Ook worden er lootjes verkocht met veel kleine prijsjes. Sandor Paulus was weer bereid een fraaie kleurplaat te ontwerpen.

Op diverse locaties in het dorp, supermarkten, cafetaria's, horeca, bibliotheek liggen deze kleurplaten klaar om mee te nemen, de kinderen kunnen deze kunstwerken tot zaterdag 5 november tot 17:30 inleveren. Mochten er op de distributiepunten geen platen meer liggen, dan kan deze gedownload worden van de website van de fakkeltocht: http://www.fakkeltochtsenb.nl En vanzelfsprekend zijn er voor de mooiste kleurplaten weer diverse prijsjes beschikbaar.
De fakkels worden vlak voor het vertrek van de tocht uitgegeven tegen inlevering van vouchers. Er zijn vouchers beschikbaar voor Volwassenen à € 10,- per fakkel, vouchers voor Kinderen à € 5,- per fakkel en er zijn Gezinsvouchers (2 volwassenen en twee kinderen; 4 fakkels ) voor totaal € 20,-.

Deze vouchers zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Henries Place, Cafetaria Spierings, Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria De Smickel. Verder zijn de vouchers verkrijgbaar bij Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, SonSport en bij Bloemsierkunst Le Soleil. Op zaterdag 5 november kunt u eventueel vouchers kopen op het activiteitenterrein.

De Rooijseweg en de directe omgeving gaat op dit moment grootschalig op de schop, vandaar dat de Fakkeltocht helemaal in de wijk De Gentiaan zal blijven. Om 18:00 wordt de eerste fakkel ontstoken door onze eregast. Daarna vertrekt de stoet vanaf het parkeerterrein, over het sportcomplex De Gentiaan naar de Vlielandlaan, vandaar gaat de route langs de Texellaan, Afrikalaan, Amerikalaan, Drente-laan, Aziëlaan naar de Meierijlaan om dan vervolgens via de Peellaan en het Veluwepad naar de Seinelaan te lopen. Dan keert de tocht vanaf de Seinelaan, via de Weserlaan, de Afrikalaan, de Simondszandlaan en Vlielandlaan terug naar Sportcafé Expreszo.

Bij Sportcafé Expreszo worden de winnaars van de kleurwedstrijd en de kleine loterij bekend gemaakt. Tevens , en daar gaat het uiteindelijk allemaal om, wordt ook de voorlopige opbrengst voor het Bijna Thuis Huis bekend gemaakt.


Fakkeltocht2015
Afbeelding