Pelgrimskoor in de Sint- Martinuskerk van Sint Oedenrode

Bij gelegenheid van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid heeft musicus-componist Henk van Riel twee werken gecomponeerd. Het betreft de "Missa in Anno Misericordiae" en het motet "Tu es Petrus".

Tijdens de oktober-bedevaart van de parochies van het dekenaat Sint-Oedenrode / Veghel worden deze koorstukken voor het eerste gezongen in Rome en Assisi. Speciaal voor deze bedevaart is een koor samengesteld uit pelgrims. Veelal zijn zij actief in één van de (kerk)koren uit onze regio. De naam van dit koor is, heel toepasselijk, het Pelgrimskoor.

De Nederlandse première van deze composities vindt plaats op zondag 20 november aanstaande tijdens een feestelijke Eucharistieviering in de Sint- Martinuskerk van Sint - Oedenrode. Aanvang om 9.30 uur. Uiteraard zal ons Pelgrimskoor de zang verzorgen! Als Odaparochie zijn wij bijzonder trots en dankbaar voor deze twee nieuwe koorwerken. Het is mooi dat er ook vandaag nieuwe kerkmuziek wordt gecomponeerd, zeker wanneer de componist uit ons midden komt en verbonden is aan onze geloofsgemeenschap.

Graag nodigen wij u uit om dit alles met ons mee te vieren en te beleven. Na afloop van de viering is er gelegenheid om elkaar achter in de kerk te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee!
Wij hopen u allen te mogen begroeten.

Vincent Blom, pastoor


Thema - avond over studeren met autisme

Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant verzorgt op maandagavond 7 november een lezing over het onderwerp studeren met autisme. De avond heeft een interactief.

karakter en is bedoeld voor professionals uit het onderwijs en de hulpverlening, (aankomend) studenten en ouders. Kortom: voor iedereen die te maken heeft met jongeren met een autismespectrumstoornis die gaan studeren Studeren is een belangrijke nieuwe fase in het leven van jongeren. Voor jongeren met autisme is dit een extra grote stap. Hoe bereid je je hierop voor? Hoe vinden jongeren met autisme een studie die bij hen past? Hoe kunnen jongeren beter worden ondersteund bij de overstap naar vervolgopleidingen? Welke hulp kan er geboden worden op onderwijsinstellingen? Kunnen deze jongeren straks ook op kamers wonen?

Allemaal vragen waarmee je te maken kunt krijgen.
Tijdens deze thema-avond geeft Saskia Sliepenbeek van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant (onderdeel van Stichting Speciaal Onderwijs & Expertisecentra) informatie over aandachtspunten, hulpmiddelen, regelingen en mogelijke oplossingen. De avond heeft een interactief karakter: stel vragen, deel zorgen en ervaringen.

Aanmelding: De avond vindt plaats op maandag 7 november van 19.30 tot 21.30 uur, in het schoolgebouw van MBS Eindhoven, Venetiëstraat 43 te Eindhoven (gratis parkeren). Wij vragen u zich aan te melden voor deze lezing via het inschrijfformulier op de website van het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant: www.autismesteunpunt.nl/lezing-autisme-en-studeren. De entree is € 10,00 inclusief koffie en thee, contant te voldoen bij binnenkomst.

Overige lezingen:
Het Autisme Steunpunt Zuidoost-Brabant geeft dit schooljaar iedere eerste maandag van de maand een lezing. Meer informatie hierover op onze website (www.autismesteupunt.nl/wat-we-doen/lezingen-autismesteunpunt)


Piet Hein Eek in nieuwe documentaire op Omroep Brabant

Aan de vooravond van de Dutch Design Week is de tv-première van 'Hier komt Piet Hein Eek' op Omroep Brabant. Filmmaker Niek Koppen volgde ontwerper Piet Hein Eek vanaf oktober 2009 tot oktober 2016 van zeer nabij. Deze documentaire is te zien op zaterdag 22 oktober om 22.30 uur op Omroep Brabant.

Piet Hein Eek wordt gezien als één van de belangrijke ontwerpers van toegepaste kunst van Nederland. Bij een groot publiek is hij bekend geworden met zijn meubels van sloophout. Met diezelfde meubels is hij ook de meest gekopieerde ontwerper van ons land geworden. Hij begon een bedrijf dat explosief groeide, opende een eigen fabriek, winkel en galerie in Eindhoven en vanaf dat moment stroomde het nieuwsgierige publiek uit binnen- en buitenland massaal toe. Het bedrijf wist de financiële crisis te doorstaan, maar crisis kan ook op een andere manier toeslaan. Hier komt Piet Hein Eek geeft een intieme en soms opzienbarende kijk achter de schermen bij ontwerper en ondernemer Eek.

BrabantDoc: Hier komt Piet Hein Eek is te zien op Omroep Brabant op zaterdag 22 oktober om 22.30 uur. Tevens zal hij daarna terug te zien zijn via omroepbrabant.nl/uitzendinggemist