woensdag 19 oktober

PVGE fietsclub organiseert een fietstocht naar Vessem.

Woensdag 19 oktober PVGE fietsclub organiseert een fietstocht naar Vessem. Op woensdag 19 oktober fietst de PVGE fietsclub naar Vessem, een fietstocht die o.a. langs het vliegveld voert. We starten direct met de fiets om 9.30 uur vanaf het 17 Septemberplein. Het wordt een volle dagtocht van ca 50 km., doch een ½ dag fietsen is ook mogelijk. Degenen, die dit laatste prefereren, fietsen na de koffiepauze in de ochtend weer huiswaarts. Verdere inlichtingen: Gerard van de Ven tel.: 06-45 808 402, e-mail gerard.vandeven@gmail.com

donderdag 20 oktober

Interactieve informatieavond MFA

Op donderdag 20 oktober wil Thomas Rau, de architect van de multifunctionele accommodatie voor ons dorp graag met u kennismaken. Doel van de avond is ook u te laten inspireren door de visie van de architect op duurzaam bouwen. En om kennis te nemen van de eerste schetsen van het functionele ontwerp. U kunt erop reageren en suggesties geven.Vanaf 20.00 uur is er een inspiratiebijeenkomst in het gemeentehuis. Iedereen welkom

donderdag 20 oktober tot zaterdag 22 oktober

Jubileumconcert 25 jaar Seniorenorkest Sonore

Op zaterdag 22 october viert Seniorenorkest Sonore uit Son en Breugel haar 25-jarig bestaan in de Bongerd in Breugel.
Aanvang : 20.oo u. Toegang : gratis
Muzikale optredens van Seniorenorkest Sonore-BSA accordeon ensemble o.l.v. Lidy Mak en de Sail Jazz Band

zaterdag 22 oktober

Dichterbij in Beeld

Dichterbij in Beeld Vijf dichters van het collectief "DichtBij " selecteerden hun mooiste gedichten. Zestien beeldend kunstenaars van kunstvereniging Ars Longa lieten zich erdoor inspireren, in schilderijen, foto's en sculpturen. Het resultaat is een uniek ensemble van kunst om te lezen, te kijken en te genieten. "Dichterbij in Beeld", een bijzondere tentoonstelling in de Dommeldal bibliotheek van Son en Breugel. Zaterdag 22 oktober om 15.00 uur zorgt Ars Longabestuurder Ad van Etten, samen met samensteller Annelies Schoth, voor een passende opening van deze expositie. U bent daarbij van harte welkom. De tentoonstelling kan vervolgens nog tot 19 december worden bezocht, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Nadere informatie is te verkrijgen bij: Annelies Schoth( 0499-471003) Ad van Etten (0499-460136)

dinsdag 25 oktober

Lezing Heemkundekring Tussen herberg en hoogmis, het leven op het Brabantse platte land tussen 1500 en 1800.

Een criminele lezing Niemand kan zijn lot ontlopen. Dat geldt voor u en mij, de moderne mens, en dat was in de periode 1500-1800 niet anders. . Simon van Wetten\neemt u mee naar de harde tijden van weleer. Een prachtige bron, ook voor genealogen, en een weliswaar criminele maar tegelijkertijd ook sfeervolle lezing waarbij het publiek wordt uitgenodigd mee te doen! Simon van Wetten (1955) is historicus, (tot voor kort) geschiedenisleraar, schoolleider, archiefmedewerker, gids. Hij woont in Gemert. De lezing is op dinsdag 25 oktober in de Zaal van 'de Zwaan' Markt 9, 5691 AR Son en Breugel. Om 20.00 uur. De entree is gratis en introducés zijn welkom.

dinsdag 25 oktober tot dinsdag 25 oktober

Gratis Golfclinic in de avond.

Gratis kennismaken met Golf bij Golfclub Son, Sportpark 'De Gentiaan', Rooijseweg 11 in Son. Aanvang 19.00 uur. Wil je eens kijken of golfen iets voor je is? Kom en doe mee! Fijn als je je vooraf even aanmeldt via communicatie@golfson.nl maar het is niet persé noodzakelijk.

woensdag 26 oktober

LIONS peaceposter wedstrijd, een viering van vrede

Ook dit jaar zet de LionsClub Son en Breugel e.o. zich weer in voor de jaarlijkse peace poster wedstrijd.In ons Dorp en in Eindhoven Noord zullen de leerlingen van de groepen 7 en 8 weer met papier en felle kleuren in de weer gaan om hun persoonlijke gedachten over vrede vorm te geven.Het thema is dit jaar: A Celebration of Peace, De tentoonstelling met de posters en de mogelijkheid tot stemmen voor de publieksprijs is van woensdag 26 oktober t/m dinsdag 8 november. In de bibliotheek in Son en Breugel. Openingstijden bibliotheek zondag Gesloten, maandag 11:00–17:00, dinsdag 11:00–17:00, woensdag 11:00–17:00,donderdag 11:00–17:00, vrijdag 11:00–20:00 en zaterdag 11:00–14:00

zaterdag 29 oktober

Tiona geeft een nieuwe stijl aan Blaasmuziek Plus

Blaasmuziek Plus komt er weer aan! Dit jaar voor de achttiende keer. Zaterdagavond 29 oktober a.s. is het zo ver. Dan vindt het jaarlijkse muziekspektakel van Blaasorkest Tiona plaats in een prachtig vernieuwde grote zaal van De Beckart te Nijnsel.
De werkgroep is trots dat het voor de uitvoering van 29 oktober a.s. is gelukt samen te werken met Pop- en Theaterkoor Klik uit Best.Het orkest gaat voor Blaasmuziek Plus ook samenwerken met zanger/gitarist/contrabassist Rocking Daddy. Studenten dansschool Footloose uit Eindhoven zal op de muziek van Tiona verschillende dansstijlen presenteren. De afsluiting van de avond past geheel in de vernieuwde opzet van Blaasmuziek Plus. Zaterdagavond, 29 oktober a.s. 20.00 uur, Zalencentrum De Beckart, Nijnsel. Zaal open vanaf 19.00 uur. Entree gratis.

Projektkoor Désaignes.

Salve Regina is het leidende thema van de gregoriaanse gezangen waaromheen de 14e, 15e en 16e eeuwse motetten van componisten als Dunstable, Desprez, da Victoria, Lassus en Monteverdi zijn gedrapeerd. Deze muziek behoort tot de schatkamer van de religieuze muziek. De instrumenten die de zang ondersteunen zijn de sacquebout (vroege trombone), de dulciaan, zink, blokfluit en een portatieforgeltje. Hans Kronenburg was dirigent van o.a. Arti Vocali, het Helmonds Kamerkoor en muzikaal leider van de groep Capriol. Ook zong hij mee in het Dietsch Vocaal Ensemble dat evenals Arti Vocali in deze prachtige kerk verschillende concerten heeft gegeven. Het concert is op zaterdagavond 29 oktober in de St. Genovevakerk in Breugel , aanvang 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage.

dinsdag 1 november

Klassieke muziek is samen luisteren en samen genieten

Bent u geïnteresseerd in klassieke muziek, en zou u daar graag meer over willen weten? Stichting Senia brengt mensen bij elkaar die zich willen verdiepen in bekende en minder bekende stukken uit de klassieke muziek, om de kennis erover te verdiepen en erover te discussiëren aan de hand van discussievragen.
Informatiebijeenkomst: Datum: dinsdag 1 november 2016 om 14.00 uur Locatie: bibliotheek Son en Breugel Adres: Airbornestraat 1

zaterdag 5 november

Veiling t.b.v. de kinderen van de MBS

De MBS, een school voor kinderen voor zeer moeilijk lerenden, gaat verhuizen naar een nieuwe locatie in Eindhoven. Op zaterdag 5 november zal tussen 11.00 - 13.00 de overgebleven inboedel van beide locaties worden geveild. De opbrengst gaat naar de kinderen van de MBS. Op 4 november is op beide locaties een kijkdag tussen 9.30 - 11.30 uur, de veiling is op 5 november aan de Jacob Oppenheimstraat 1. Wilt u een veilingboek ontvangen? Mail urw gegevens naar: vriendenmbs@gmail.com. Helpt u mee het doel te realiseren?