Afbeelding

Corridor D1 toont veerkracht tegen Avanti D1

Op zaterdag 15 oktober stond alweer de laatste thuiswedstrijd op het programma. Koploper Avanti D1 kwam op bezoek in Breugel. Het almachtige team uit Schijndel heeft tot nu toe alles met groot gemak gewonnen en is de gedoodverfde kampioen. De geoliede machine heeft aan één punt genoeg om de titel te pakken.

De Corridor D1 lag lang op koers, maar liep afgelopen weken averij op in de uitwedstrijden tegen Celeritas en De Korfrakkers. Het doel is nu om zo hoog mogelijk te eindigen.
Veel Schijndels publiek vandaag op de been om een eventueel kampioenschap te vieren. Maud Kremers zorgt meteen voor chagrijn bij de tegenstander als ze al binnen de minuut raak gooit: 1-0. Een tegenvaller voor de aanstaande kampioen, maar ze raken niet van slag.
Avanti D1 gaat meteen op zoek naar de gelijkmaker. Het speelt goed en snel de bal rond en krijgt veel kansen. Het duurt ook niet lang voordat de 1-1 wordt gemaakt.
De Corridor D1 laat het er niet bij zitten en omsingeld de korf van Avanti. Na een mooie lange combinatie zet Yara de groen hemden weer op voorsprong: 2-1. Maar Avanti D1 is niet onder de indruk en zet meteen de Corridor onder druk. Binnen een paar minuten scoren ze de 2-2 en zelfs de 2-3. De Schijndelse meiden hebben door dat De Corridor D1 geknakt is en gaat met man en macht proberen de scoren uit te breiden. Er worden veel grote kansen gecreëerd, maar Avanti gaat er slordig mee om. Het heeft De Corridor D1 lange tijd in de tang, zit er fel op en geeft geen kans weg.
Maar op slag van rust, als De Corridor even onder de druk vandaan is gekomen, krijgt Fenne na een combinatie met Ellis een grote kans, maar deze gaat maar net over. Maar na weer een Breugelse aanval lukt het Ellis te scoren: 3-3. Opnieuw geeft Avanti geen krimp en komt het na een aanval vanaf de aftrap weer op voorsprong: 3-4.

Na de pauze gaat een fel Corridor op zoek naar de gelijkmaker. Na een lange aanval vindt Yara Maud Kremers die van grote afstand loepzuiver raak gooit: 4-4.
Avanti D1 is echter een goed team en zet er maar weer een tandje bij. In een razend tempo spelen ze de bal rond en het duurt ook niet lang voordat de 4-5 door de korf vliegt. De Corridor D1 heeft moeite met de speelstijl van Avanti. Maar De Corridor krijgt hulp uit onverwachte hoek. Na een overtreding door één van de Schijndelse meiden legt, de weer uitstekend fluitende Mia, de bal op de stip. De bank van Avanti ontploft, maar Mia laat zich niet van de wijs brengen door het blondje van Avanti 1.
Koele kikker Maud Kremers benut de strafworp: 5-5.
Nu is het De Corridor D1 dat voelt dat Avanti licht aangeslagen is. Maud Kremers en Yara zijn dicht bij de winnende, maar zijn net niet scherp voor de korf.
Avanti D1 zet nog één keer aan en heeft meteen succes na een efficiënte aanval: 5-6.
Het is de vraag hoeveel tegenslagen de meiden uit Breugel kunnen incasseren. De hoop op een goed resultaat lijkt gevlogen en Avanti D1 probeert er zelfs nog eentje bij te maken. Gelukkig voor de Corridor gaan ze nonchalant om met de grote kansen.
Vlak voor het eindsignaal laat Ellis haar specialiteit zien. Ze staat met haar hielen tegen het verdedigingsvak en gooit van die afstand prachtig raak: 6-6.
Avanti D1 heeft geen tijd meer om voor de winnende te gaan en zo eindigt deze wedstrijd in een gelijkspel.
Beide teams zijn content met de remise. Avanti D1 omdat het kampioen is en De Corridor, omdat het tegen deze sterke tegenstander niet door het ijs zakte.
En er is nog bijzonder iets, de D1 blijft in 2016 thuis ongeslagen, wat weer betekend dat ze dus nog nooit verloren hebben op het mooie met zand bestrooit kunstgrasveld.
Bij winst volgende week in Vlijmen tegen hekkensluiter NDZW kunnen de meiden zelfs nog tweede worden.

Corridor speelt met veel motivatie in Leunen

Vol goede moed vertrok senioren 2 met 11 speelters en 2 coaches naar het dorpje Leunen. Het zonnetje scheen heerlijk en iedereen was fit en gemotiveerd.

Na een paar minuten kwamen we door een vervelende fout 1-0 achter te staan, al snel herstelde we en maakte we een paar mooie afstandsschoten waardoor het 1-3 voor de Corridor stond. Bij beide partijen vielen mooie doelpunten en in de rust was het 4-7 voor ons. Na een paar wissels begonnen we weer gemotiveerd aan de tweede helft. Helaas schoot de tegenpartij een paar mooie schoten en stond het 8-8. We kregen een vrije worp tegen die door goede samenwerking netjes werd afgemaakt. Na een tijdje was het 10-10 en de spanning bleef stijgen, we bleven tot het einde gemotiveerd maar helaas hebben we het afgegeven en is de eindstand 15-11 geworden.

A.s zondag spelen we om 10.30 in Breugel, publiek is meer dan welkom

Corridor 1 wint uit tegen Oranje Wit

Zondag 16 oktober, speelde het eerste van Corridor uit tegen Oranje - Wit onder leiding van Berrie Hofmans.

Corridor begon niet scherp aan de wedstrijd en liet Oranje - Wit de leiding nemen. Het thuisspelende team liep snel uit naar een 5-2 voorsprong.
Na een time-out probeerde Corridor langzaam grip op de wedstrijd te krijgen en konden we met een ruststand van 6-5 naar de kleedkamer. Tijd om elkaar eens goed hard aan te spreken.
Eenmaal terug op het veld stond er een nieuw team te spelen. Corridor startte nu wel scherp en fel. Er werd snel achterelkaar gescoord en Corridor kwam na 12 min in de tweede helft op een kleine (7-10) voorsprong. Oranje-wit probeerde het kleine gat nog in te halen maar Corridor kon op de belangrijke momenten mee scoren waardoor het verschil niet kleiner dan 2 werd. Eindstand 10-12.