Afbeelding
Foto:

De Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis Huis komt rap naderbij!

De fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis huis komt rap naderbij, zaterdag 5 november is de dag. Minder dan twee weken nog maar! Zo'n 500 fakkels staan klaar om op 5 november uitgereikt en aangestoken te worden. Nu nog netjes en veilig in grote dozen, straks staan ze op het evenemententerrein voor Sportcafe Expreszo aan de Rooijseweg klaar om ingewisseld te worden tegen de vouchers.

Deze vouchers zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Henries Place, Cafetaria Spierings, Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria De Smickel. Verder zijn de vouchers verkrijgbaar bij Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, SonSport en bij Bloemsierkunst Le Soleil.
De prijzen van een voucher (dat is de prijs voor een fakkel) zijn €10,- voor een volwassene, €5,- voor een kindervoucher en €20,- voor een gezinsvoucher. Een gezinsvoucher staat voor twee volwassenen en twee kinderen, 4 fakkels dus.

Ook is er de mogelijkheid om als groep vouchers voor fakkels te kopen. Een groep kan van alles zijn, bijvoorbeeld een voetbalelftal, een handbalteam, een vriendenclub, een groepje buren en vooral ook een familie. Met name voor families en dan zeker voor families waarvan een familielid in het Bijna Thuis Huis heeft gewoond, is dit een mooie gelegenheid om weer samen de laatste weken van een overleden dierbare te gedenken. Voor groepen en families hanteren we een prijs van €5,- per fakkel bij meer dan 10 stuks. Neem hiervoor contact op met de organisatie van de fakkeltocht (Baer Hanraets, 06-23133601; Hans van der Maat, 06-53685739).

De Fakkeltocht heeft een heel serieuze achtergrond en het thema is soms erg beladen, daarnaast wil de organisatie er ook een luchtige toon bij laten klinken. Wim van der Heijden van Cafetaria De Gentiaan sponsort een ludiek element waarbij groepsfoto's met fakkels kunnen worden ingestuurd. Voor de groep met de meest originele foto wacht een tegoedbon van €20,-. Bij Cafetaria De Gentiaan liggen enkele fakkels te leen zodat in rust en kalmte een foto gemaakt kan worden.
Sponsoren zorgen ook voor de aankleding van het terrein en activiteiten langs de route. Zo sponsort Cafetaria De Gentiaan snacks aan de deelnemers van de Fakkeltocht, Schoonheidssalon Karin Schobbers sponsort versnaperingen die tijdens de tocht, vooral aan de jeugd, worden uitgereikt.

Ook verenigingen leveren hun bijdrage, zo is Scouting Dutmella weer aanwezig om met verkeersbege-leiders de stoet veilig door het dorp te laten trekken, is de EHBO aanwezig om ondersteuning te geven indien nodig en is blaaskapel Wa'n Klank op het festivalterrein aanwezig met vrolijke muziek. DJ Mark Deckers draait weer tot genoegen van jong en oud. Kleurplaten liggen bij diverse ondernemers in het dorp klaar om meegenomen te worden.
Het Bijna Thuis Huis, van het dorp, voor het dorp en mogelijk gemaakt door het dorp!


SuperTips van Oma

Vanaf deze week starten wij een nieuwe rubriek "SuperTips van Oma"
In deze rubriek krijgen onze lezers tips hoe zij van kwaaltjes of andere lastige zaken afkomen. De tips zijn meestal bestaande oplossingen uit lang vervlogen tijd maar nog steeds werkzaam
.

Heeft u ook zo een tip laat het onze redactie weten en misschien staat uw tip ook de volgende keer in DeMooiSonenBreugelKrant. Mail uw tip naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl