woensdag 26 oktober

LIONS peaceposter wedstrijd, een viering van vrede

In ons Dorp en in Eindhoven Noord zullen de leerlingen van de groepen 7 en 8 weer met papier en felle kleuren in de weer gaan om hun persoonlijke gedachten over vrede vorm te geven.Het thema is dit jaar: A Celebration of Peace, oftewel, een viering van Vrede. De tentoonstelling met de posters en de mogelijkheid tot stemmen voor de publieksprijs is van woensdag 26 oktober t/m dinsdag 8 november. In de bibliotheek in Son en Breugel. Prijsuitreiking: woensdag 9 november om 16.00 uur in de bibliotheek. Openingstijden bibliotheek zondag Gesloten, maandag 11:00–17:00, dinsdag 11:00–17:00, woensdag 11:00–17:00,donderdag 11:00–17:00, vrijdag 11:00–20:00 en zaterdag 11:00–14:00

tot maandag 19 december

Dichterbij in Beeld

Dichterbij in Beeld Vijf dichters van het collectief "DichtBij " selecteerden hun mooiste gedichten. Zestien beeldend kunstenaars van kunstvereniging Ars Longa lieten zich erdoor inspireren, in schilderijen, foto's en sculpturen. Het resultaat is een uniek ensemble van kunst om te lezen, te kijken en te genieten. "Dichterbij in Beeld", een bijzondere tentoonstelling in de Dommeldal bibliotheek van Son en Breugel. De tentoonstelling kan tot 19 december worden bezocht, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Nadere informatie is te verkrijgen bij: Annelies Schoth( 0499-471003) Ad van Etten (0499-460136)

zaterdag 29 oktober

Tiona geeft een nieuwe stijl aan Blaasmuziek Plus

Blaasmuziek Plus komt er weer aan! Dit jaar voor de achttiende keer. Zaterdagavond 29 oktober a.s. is het zo ver. Dan vindt het jaarlijkse muziekspektakel van Blaasorkest Tiona plaats in een prachtig vernieuwde grote zaal van De Beckart te Nijnsel. Uitveoering met medewerking van: Pop- en Theaterkoor Klik uit Best. Studenten dansschool Footloose uit Eindhoven.Zaterdagavond, 29 oktober a.s. 20.00 uur, Zalencentrum De Beckart, Nijnsel. Zaal open vanaf 19.00 uur. Entree gratis.

Projektkoor Désaignes.

Salve Regina is het leidende thema van de gregoriaanse gezangen waaromheen de 14e, 15e en 16e eeuwse motetten van componisten als Dunstable, Desprez, da Victoria, Lassus en Monteverdi zijn gedrapeerd. De instrumenten die de zang ondersteunen zijn de sacquebout (vroege trombone), de dulciaan, zink, blokfluit en een portatieforgeltje. Het concert is op zaterdagavond 29 oktober in de St. Genovevakerk in Breugel , aanvang 19.30 uur en duurt ongeveer een uur. Toegang gratis, vrijwillige bijdrage.

Mark van de Veerdonk in het Vestzaktheater

De bekende Brabantse cabaretier Mark van de Veerdonk geeft een van zijn eerste voorstellingen van zijn nieuwe programma in Son en Breugel. Hij brengt zijn spiksplinternieuwe show "Kaaskleum" op zaterdag 29 oktober a.s. in het Vestzaktheater aan de Kerkstraat, De voorstelling begint om 20.15 uur, kaarten zijn nog in beperkte mate te bestellen via www.vestzaktheaterson.nl De entreeprijs bedraagt 15,00 incl. een pauzedrankje.

zondag 30 oktober

De Speelman zit 30 oktober weer op het Boerderij-dak in Breugel !

Een gratis muziekmiddag gratis, voor iedereen die komt !
Zondagmiddag, 30 oktober, is er weer een gezellige muziekmiddag van 15.00 tot 18.00 uur! In "de Boerderij in Breugel" , Leeuwstraat 2, naast "de Bongerd". Een vaste kern muzikanten komt samen om te jem-sessiën. Alle soorten muziek, modern of anders, komen aan bod. Ook iedereen die een muziekinstrument kan bespelen is welkom maar ook als je alleen maar komt luisteren of meezingen ben je welkom. Entree: Gratis.

Orgelconcert met gedichten in de Sint Genovevakerk te Breugel

Zondag 30 oktober verzorgt Jamie de Goei uit Den Bosch een orgelconcert om 16.00 uur in de Sint Genovevakerk te Breugel. Bespeeld wordt dan het fraaie historische Vollebregtorgel uit 1854. Dit orgel staat bekend om zijn warme klank. Het programma bevat prachtige werken van de 19e eeuwse romantische componisten Mendelssohn (o.a. de indrukwekkende 2e sonate) en Reger (o.a. het lyrische Melodia). De muziek wordt afgewisseld met door Stan Mooij voorgedragen gedichten. Stan Mooij schrijft vanaf 2003 gedichten, waarin de weemoed van vergankelijkheid een belangrijke rol speelt. Hij beschouwt zijn gedichten als geschreven foto's waarmee hij de tijd wat beter onder controle heeft. Hij kiest voor een vrije dichtvorm waarin slechts enkele woorden rijmen maar waarin metaforen, alliteratie en ritme belangrijk zijn. Zijn werk kenmerkt zich door sterke beelden, verrassende verbanden en een weergave daarvan in compacte woorden. De toegang tot het concert is gratis.

dinsdag 1 november

Klassieke muziek is samen luisteren en samen genieten

Bent u geïnteresseerd in klassieke muziek, en zou u daar graag meer over willen weten? Stichting Senia brengt mensen bij elkaar die zich willen verdiepen in bekende en minder bekende stukken uit de klassieke muziek, om de kennis erover te verdiepen en erover te discussiëren aan de hand van discussievragen.
Informatiebijeenkomst: Datum: dinsdag 1 november 2016 om 14.00 uur Locatie: bibliotheek Son en Breugel Adres: Airbornestraat 1

zaterdag 5 november tot zaterdag 5 november

Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis huis

500 fakkels staan klaar om op 5 november ingewisseld te worden tegen de vouchers.
Deze vouchers zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Henries Place, Cafetaria Spierings, Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria De Smickel. Verder zijn de vouchers verkrijgbaar bij Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, SonSport en bij Bloemsierkunst Le Soleil.
De prijzen van een voucher (dat is de prijs voor een fakkel) zijn €10,- voor een volwassene, €5,- voor een kindervoucher en €20,- voor een gezinsvoucher. Een gezinsvoucher staat voor twee volwassenen en twee kinderen, 4 fakkels dus.Het Bijna Thuis Huis, van het dorp, voor het dorp en mogelijk gemaakt door het dorp!

Veiling t.b.v. de kinderen van de MBS

Na lang wachten gaat de MBS, een school voor kinderen voor zeer moeilijk lerenden, verhuizen naar een nieuwe locatie in Eindhoven. De MBS kent een regiofunctie. Op het wensenlijstje van de kinderen en de leerkrachten staat een mooie, uitdagende en leerzame speelplaats. Middels een veiling willen de Vrienden van de MBS dit mogelijk gaan maken. Op zaterdag 5 november zal tussen 11.00 - 13.00 de overgebleven inboedel van beide locaties worden geveild. De opbrengst gaat naar de kinderen van de MBS. Op 4 november is op beide locaties een kijkdag tussen 9.30 - 11.30 uur, de veiling is op 5 november aan de Jacob Oppenheimstraat 1. Wilt u een veilingboek ontvangen? Mail urw gegevens naar: vriendenmbs@gmail.com. Helpt u mee het doel te realiseren?

vrijdag 18 november tot zaterdag 31 december

Rikken bij RKVV Nederwetten,

Op vrijdag 4 november is het weer tijd om gezellig een kaartje te gaan leggen in het Piet Renders paviljoen bij RKVV Nederwetten, de volgende datum's zijn: 18 november, 2 december en 16 december, 6 januari 2017, 20 januari 2017, 3 februari 2017 en de laatste op 17 februari 2017. Voor iedereen leden en niet leden zijn welkom. Kantine open om 20.00 uur, aanvang rikken 20.30 uur.