Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

De Corridor D1 verpulvert NDZW D1

Er wordt vaak gezegd dat korfballers watjes zijn. Maar deze uitspraak is nergens op gebaseerd. Neem de D1 van NDZW, dit team is duidelijk een maatje of drie te klein voor de rest van de tegenstanders. Ze hebben tot nu toe slechts drie keer raak gegooid en krijgen gemiddeld 15 treffers om hun oren in één wedstrijd. Stel nou dat dit een voetbalteam was dan waren ze allang naar een lagere klasse verschoven, maar dit team moet van de KNKV de gifbeker tot het einde van de competitie ook echt helemaal leeg drinken.

Op zaterdag 22 oktober stond voor De Corridor D1 tegen deze arme tegenstander de laatste competitiewedstrijd op het programma. De meiden moesten vroeg uit de veren, want de wedstrijd begon al om half tien in Vlijmen.
Bij de Corridor D1 staat de Snooze knop nog aan en dit is wel fijn voor NDZW D1. Nu blijft het de eerste vijf minuten nog ongeschonden en dit gebeurt niet vaak.
Hierna wordt het krachtsverschil op het veld ook uitgedrukt in de score. Maud Kremers breekt de ban als Linn haar in stelling brengt en koel afrond: 0-1. Nog geen paar seconden later is het Yara die de marge verdubbeld: 0-2. De groenhemden zijn oppermachtig en spelen de bal razend snel rond. NDZW moet naar lucht happen en nadat Yara en Linn hun mogelijkheden niet benut hebben lukt het uiteindelijk Linn wel om te scoren: 0-3. Het gaat dan snel want wederom Maud Kremers na goed voorbereidend werk van Maud Schalken zorgt voor het vierde punt, door in de rebound raak te gooien. De Corridor D1 drukt door en na een mooie assist van Ellis gooit Anne de bal loepzuiver in de korf: 0-5.
NDZW D1 loopt er maar hulpeloos bij en komt zelfs niet in de buurt van de Breugelse korf. Eigenlijk had het verdedigingsvak van de Corridor D1 vandaag massaal een snipperdag kunnen opnemen.
Vlak voor de rust gooit Ellis nog meer zout in de wonden als ze attenter reageert op de bal dan haar directe tegenstander: 0-6.

In de tweede helft gaat De Corridor D1 verder met het verhogen van het doelsaldo. Linn schiet van afstand mooi raak en even later doet ze het kunstje nog eens dunnetjes over: 0-8. De Corridor D1 geeft daarna wat gas terug en laat NDZW D1 het spel maken. Dat lukt aardig, maar verder dan enkele speldenprikken komen de dappere meiden niet. Op hun positiespel is niet veel aan te merken, maar ze komen gewoon te kort. Ook De Corridor D1 is voor de meiden uit Vlijmen een paar maatjes te groot.
Als de Corridor D1 weer aanzet is het meteen raak. Dit keer is het Maud Schalken die knap vanaf grote afstand doeltreffend is. Het groene leger kent geen genade en Yara gooit eerst van dichtbij en daarna van grote afstand raak: 0-11. Lisa heeft pech in de afwerking na een vloeiende aanval met Ellis. Yara en Maud Swinkels zien hun inzet maar net langs de korf vliegen.
NDZW D1 hoopt dat de scheidsrechter snel affluit. Ellis completeert het dozijn treffers in één wedstrijd door in de slotfase van dichtbij succes te hebben: 0-12.
En zo wordt De Corridor D1 samen met Celeritas en Princes Irene tweede in de competitie en dat is een prima resultaat.
Half november begint de competitie in de zaal en wellicht kan de D1 opnieuw gaan verrassen.


Corridor 2 verliest tegen Spes

Het is zondagochtend 23 oktober 2016. De meisjes van corridor 2 staan er klaar voor samen met de meiden van Spes. Corridor gaat deze 2 punten pakken. Zodat ze eindelijk van de stand -2 af zijn. Het is koud maar dat weerhoud ze niet van een goed begin. Al snel werd het 1-0 voor corridor. Niet heel veel later werd het 1-1. In het begin is het nog aardig gelijk opgegaan maar daarna begon Spes uit te lopen. Corridor begint slap te korfballen en dan is het rust. Door een motivatie speech te hebben gekregen in de rust is corridor weer vol goede moed begonnen aan de tweede helft. Maar het mocht niet baten. De eindstand is 7-18. Voor nu ligt corridor 2 een week stil maar na de herfstvakantie gaan ze weer volle bak trainen want het zaalseizoen gaat weer beginnen.


Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 19 oktober                                                                                                                                        
Corridor MW2 – Blauw Wit MW1 7 - 20
Recreanten Corridor – Flamingo's 2 - 4

Zaterdag 22 oktober
Be Quick B2 - Corridor B1         4 - 5
Flash C1 - Corridor C1                 7 - 3
NDZW D1 - Corridor D1                 0 -12
BMC E1 - Corridor E2                 2 - 1
Bladella F1 - Corridor F1                3 - 5

Zondag 23 oktober                 pupil van de week: Isa Megens        
Corridor 1 – Spes 1                 7 - 19
Corridor 2 – Spes 2                 7 - 18


Programma

Woensdag 26 oktober                 Aanvang                                                                
Odisco MW1 - Corridor MW2         20.00
Corridor MW1 – DAKOS MW2         20.00
Recreanten Avanti – Corridor         20.00


Bridgeclub De Beckart Nijnsel

Uitslag 20 oktober
1. Riet vd Laar en Zus vd Rijt 66.66%; 2. Annie Kooymans en Doca vd Oetelaar 57.63%; 3. Nelly Philipsen en Jan Verbunt 50.00%; 4. Lena v Acht en Ad Vervoort 49.30%.


BC 't Koffertje '94

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 24 oktober
A-lijn: 1 Ad van Helvoort & Jan van Lanen 63,33; 2 Tonnie & Ton van Acht 57,92; 3 Irmgard Etman & Dirk Gillissen 57,08
B-lijn: 1 Wim Stierum & Piet Swinkels 59,38; 2 Tiny van der Steen & Lies Vissers 57,64; 3 Jo Scheepens & Jos van der Hamsvoort 55,90