Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Aanstaande zaterdag 5 november, de Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis Huis

Al vanaf 16.00 uur is er op zaterdag 5 november van alles te doen rondom de Fakkeltocht die start vanaf het evenemententerrein voor Sportcafe Expreszo aan de Rooijseweg.

Vanuit Expreszo kunnen kinderen komen knutselen, geschminkt worden, springen op het springkussen en Wa'n Klank blaast de wolken weg. De jeugd en volwassenen worden vermaakt en ook aan eten is volop gedacht en wordt verzorgd door Sportcafe Expreszo. Op het terrein worden loten à € 1,- per stuk verkocht waar mooie prijzen mee te winnen zijn en kunnen de vouchers omgewisseld worden voor fakkels. Deze vouchers zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Henries Place, Cafetaria Spierings, Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria De Smickel. Verder zijn de vouchers verkrijgbaar bij Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, SonSport en bij Bloemsierkunst Le Soleil.

De prijzen van een voucher (dat is de prijs voor een fakkel) zijn €10,- voor een volwassene, €5,- voor een kindervoucher en €20,- voor een gezinsvoucher. Een gezinsvoucher staat voor twee volwassenen en twee kinderen, 4 fakkels dus. Op diverse locaties in het dorp, supermarkten, cafetaria's, horeca, bibliotheek liggen kleurplaten klaar om mee te nemen, de kinderen kunnen deze kunstwerken tot zaterdag 5 november tot 17:30 inleveren. Mochten er op de distributiepunten onverhoopt geen platen meer liggen, dan kan deze gedownload worden van de website van de fakkeltocht: http://www.fakkeltochtsenb.nl En vanzelfsprekend zijn er voor de mooiste kleurplaten weer diverse prijsjes beschikbaar.

Vanaf 18.00 uur is de opening van Fakkeltocht Son en Breugel, daarop volgt de warming-up van Son-Sport. Om 18.30 uur vertrekt de Fakkeltocht met een mooie route door Son en Breugel.

Oproep aan bewoners langs de route van de Fakkeltocht om kaarsjes aan te steken!
Oproep aan de bewoners die aan de route van de Fakkeltocht wonen om betrokkenheid te tonen door kaarsjes te branden voor de ramen en/of fakkels in de tuinen zodat deze sfeervolle winterse avondwandeling een extra dimensie krijgt. Ook is het Halloween dus tevens aankleding in dit thema is welkom. Hartelijk dank hiervoor!

De stoet vertrekt vanaf het parkeerterrein bij De Landing / Sportcafé Expreszo, over het sportcomplex De Gentiaan naar de Vlielandlaan, vandaar gaat de route langs de Texellaan, Afrikalaan, Amerikalaan, Drente-laan, Aziëlaan naar de Meierijlaan om dan vervolgens via de Peellaan en het Veluwepad naar de Seinelaan te lopen. Dan keert de tocht vanaf de Seinelaan, via de Weserlaan, de Afrikalaan, de Simondszandlaan en Vlielandlaan terug naar Sportcafé Expreszo.
De hele tocht is zo'n 3,5 KM lang en duurt ongeveer een uur met waarschijnlijk wat extra tijd bij het uitdelen van de versnaperingen.

Bij terugkomst worden de fakkels in de container A. Jansen gegooid. Op het evenemententerrein branden dan gezellige houtvuurtjes en draait DJ Mark Deckers vrolijke plaatjes. Rond 20.00 uur wordt de opbrengst voor het Bijna Thuis Huis bekendgemaakt en wordt de avond afgesloten met de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd, loterij.

Het Bijna Thuis Huis, een voorziening van het dorp, voor het dorp en door het dorp!


Poëtisch Orgelconcert verdient meer aandacht

In de Genovevakerk in Breugel worden door de Stichting Orgelkring Vollebregt Orgel Breugel jaarlijks vier orgelconcerten gehouden waarbij orgelmuziek van gerenommeerde organisten afgewisseld wordt door dichters uit Son en omgeving.

De Vollebregtorgels worden gerekend tot de beste die in Nederland gemaakt zijn en ook het Breugelse Vollebregt orgel heeft een zeer goede naam bij organisten en muziekkenners, mede door de goede akoestiek van de Genovevakerk in Breugel.
Met de poëtische inbreng van Sonse of regionale dichters ontstaat een warm en evenwichtig concert dat het meemaken daarvan tot een feest maakt.

Zo ook de vertolkingen op zondag 30 oktober van de Waalrese organiste Tannie van Loon, die al optredens op haar naam heeft staan in Brugge, Brussel, Oxford, Wenen en Leipzich en de Breugelse dichter Stan Mooij, die dichtprijzen won in binnen- en buitenland.
Zij brachten een buitengewoon sfeervol poëtisch concert, waarbij muziekkeuze en keuze van gedichten goed op elkaar was afgestemd en dat op enthousiasme van de aanwezigen mocht rekenen.
Ondanks de royale aankondigingen in de lokale pers viel de belangstelling voor het concert met 30 bezoekers tegen.
Stan Mooij wijst op het wat eenzijdige imago van deze concerten (ouder publiek), dat hij als voorzitter van de Sonse Dichtgroep DichtBij ook aantreft bij poëziebijeenkomsten. "Daar zijn we ons echt gaan richten op jongere dichters en muzikanten, die hun eigen publiek ook weer meebrengen. Zoiets moet ook mogelijk zijn bij deze concerten".
De bestuurders van de orgelkring Sjef den Uijl, Alessandro Di Buchianico sluiten zich hierbij graag aan. Ook zij staan open voor optredens van jongeren die de doelgroep van de concerten kunnen verjongen.
Wellicht lukt het om in de programmering voor 2017 een verjonging in de optredens te realiseren.

Voor 2016 lukt dat niet meer maar de bezetting van het volgende Poëtisch orgelconcert "Op weg naar de Kerst" op de 3e zondag van Advent, op 11 december 15 uur, maakt dit meer dan goed in de personen van Leon van den Brand (orgel) en de voormalig Eindhovens stadsdichter Piet van den Boom, die garant staat voor treffende gedichten met mooie inleidingen.
Om te genieten van orgelmuziek, mooie gedichten of gewoon om in de stemming te komen voor de Kerstdagen. Warm aanbevolen dus!


Afbeelding