Afbeelding
Foto:

Expositie Willem Berkers ''KLEUR RIJK '' in de Sonnerie

Een kleurrijke relatie tussen een afbeelding op een foto en het fotopapier fotografie MYRIAM MERKS

Opening op zaterdag 5 nov om 16.00uur tijdens het Kunstcafé van Ars Longa.
De expositie is dagelijks te bezoeken in de Brasserie tijdens openingstijden van La Sonnerie
van 5 november tot 31 januari 2017

Met deze expositie ( 12 a 15 foto's , 40 x 40cm) laat Willem Berkers zien hoe een figuur (mannetje) op een foto een relatie aangaat met het fotopapier waarop hij staat afgedrukt.
Berkers kreeg het idee toen hij enkele jaren geleden een schilderij wilde maken waarop vuur te zien is.
Ineens was daar die ''rare'' gedachte, die inval, dat het bijzonder zou zijn dat wanneer je vuur schildert of fotografeert dat het schilderdoek of de foto in de fik zou vliegen.
Volgende gedachte was: ''Hm,…. maar waarom eigenlijk niet?''
Die ''vreemde'' gedachte en varianten daarop ben ik verder gaan uitwerken op papier, aldus Berkers.
Enkele maanden geleden vroeg Ars Longa Berkers om in de Sonnerie te exposeren. Hij wilde eerst alles inrichten met zijn schilderen toen hem opeens dit project weer te binnen schoot.
Dit was de gelegenheid om het idee om te zetten in een expositie. Maar om een expositie op deze korte termijn te realiseren was een fotograaf nodig met een professionele studio. Hierdoor ontstond de samenwerking met Mfoto lees: Myriam Merks (ook Ars Longa) zij maakte de opnames. Het resultaat van deze samenwerking is dus vanaf 5 november te zien in de Brasserie van La Sonnerie Nieuwstraat 46 Son en Breugel


Seniorenvoorlichters LEVgroep op bezoek bij 75-plussers in Son en Breugel

Het project "Activerend huisbezoek" is weer van start gegaan. De senioren die het afgelopen jaar 75 jaar zijn geworden, kunnen de komende tijd een gesprek krijgen met een seniorenvoorlichter van de LEVgroep Son en Breugel.

Binnen de LEVgroep zijn op dit moment 9 seniorenvoorlichters actief die de senioren op vrijwillige basis bezoeken.

Het doel van het activerend huisbezoek is om de senioren uit Son en Breugel te informeren over voorzieningen en activiteiten die voor hen van belang kunnen zijn. Hiermee wordt bevorderd
dat zij, ook wanneer zij ouder worden, zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving.
Tijdens een huisbezoek wordt informatie gegeven over voorzieningen die voor nu en in de komende jaren van belang kunnen zijn. Hierbij kunt u denken aan het gebruik van de deeltaxi maar ook moderne voorzieningen komen ter sprake zoals de website www.sonenbreugelverbindt.nl
Verder zullen in dit gesprek de wijzigingen in het zorgstelsel en de eventuele gevolgen, aan de orde worden gesteld.
Het huisbezoek is uitsluitend bedoeld om te informeren over voorzieningen en activiteiten. Er wordt niet gesproken over de eventuele toewijzing van voorzieningen.

Senioren die bezocht zijn ervaren het bezoek als zinvol en informatief. Vragen die niet direct beantwoord kunnen worden, worden opgenomen en beantwoord door een medewerker van het CMD. Het spreekt vanzelf dat alles wat in het gesprek besproken wordt vertrouwelijk blijft.

Senioren die geen brief hebben gehad maar toch graag een huisbezoek willen, kunnen tussen 9.00 en 13.00 uur bellen met het CMD (Centrum voor Maatschappelijke Deelname) telefoonnummer 0499–491470. U kunt natuurlijk ook bij het CMD binnenlopen met al uw vragen op het gebied van wonen, zorg en welzijn.
Het CMD ligt aan de Europalaan 2 en is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur (de balie is open van 9.00 tot 13.00 u.).


Afbeelding
Afbeelding