Afbeelding
Foto:

M25 organiseert een kerstbenefietconcert
op 12 december

Kerstmis gaat niet om verhalen en om het openen van cadeautjes,
het gaat om hoe groot je hart is en om het openen van je hart.

Op 10 december 2016 organiseert M25 een benefietconcert voor project Ampare in Brazilië. M25 is een werkgroep voor jongeren, opgericht vanuit onze parochie Sint Odulphus van Brabant. De jongeren van M25 willen graag iets doen voor een ander. In dit geval wil M25 een bijdrage leveren aan project Ampare.

Ampare is een opvanghuis in de Braziliaanse stad Porto Seguro. Ampare biedt opvang voor kinderen met een slechte thuissituatie, weeskinderen en (meervoudig) gehandicapte kinderen die anders geen goede toekomst zouden hebben. In het bijzonder willen we geld inzamelen voor een jongen (Eriel) die afhankelijk is van een rolstoel, maar waar op dit moment geen geld voor is. Ook is er geld nodig voor gezond eten, medicijnen en luiers. Brazilië is op zich geen arm land, maar er zijn wel enorme verschillen in arm en rijk en het land is erg corrupt. Dit maakt dat er niet genoeg geld vrij gemaakt wordt voor kinderen en jongeren die het wel heel hard nodig hebben! Hoe mooi zou het zijn als wij deze kinderen kunnen helpen op weg naar een betere toekomst?!

Vanaf 19.00 uur zal in de Antoniuskerk te Best het gratis Kerst-Benefietconcert plaats gaan vinden. Tijdens de benefietavond zal het kerstverhaal ten gehore gebracht worden, maar dan op een speciale manier! Het belooft een leuke muzikale avond te worden in een prachtige kerstsfeer, verzorgd door diverse muzikanten, die dit geheel belangeloos voor het goede doel doen. De avond zal tot ongeveer 22.00 uur duren. Om dit goede doel te kunnen ondersteunen, tenslotte is dit ook het doel van deze avond, willen wij alle aanwezigen vragen een vrijwillige bijdrage te leveren in de collecte die tijdens deze avond wordt gehouden.

De totale opbrengst van deze avond zal voor project Ampare zijn. KOMT U MEE GENIETEN EN WILT U ONS HELPEN OM TE HELPEN? Noteer het dan snel in uw agenda!! Voor meer vragen kunt u mailen naar m25ovb@hotmail.com of een kijkje nemen op onze facebookpagina www.facebook.com/M25odulphus


Taizé-vesper in het Van Gogh Kerkje.

Op zondag 6 november 2016 is in het Van Gogh Kerkje weer een Taizé-vesper. Het is volop herfst, de bladeren aan de bomen verkleuren, het wordt kouder, de dagen worden korter, de nachten langer.

Tóch hebben we gekozen voor het thema 'Leven', want wat is er zonder 'leven'? Ook in deze herfst moeten we weten, dat God juist voor de levenden is. Fijn om even met elkaar dat moment te vinden, om even stil te staan bij die geheimen van het dagelijkse leven.

In het sfeervolle kerkje zijn er momenten van stilte, maar er zullen ook liederen uit Taizé worden gezongen. Ook deze liederen zijn eenvoudig en mooi van melodie. Het zijn ook korte melodieën en worden een aantal keren achter elkaar gezongen. Deze melodieën worden ook wel ervaren als een mantra.

De vesper is in het sfeervolle kleine kerkje aan de Papenvoort in Nuenen en begint om 19:30u. Vooraf is er pianomuziek.


Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Groningen kleuren roze op Pink Running Day

Voor het eerst in de geschiedenis van de Ladiesruns Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Groningen vinden deze vier mooie loopevenementen plaats op één dag, namelijk op zondag 11 juni.
De tweede zondag in juni wordt hiermee Pink Running Day. Op deze bijzondere dag komen tienduizenden loopsters in Rotterdam, Utrecht, Groningen en Eindhoven tegelijk in actie voor Pink Ribbon. Niet de tijd is het belangrijkst, het gaat om het samen lopen voor de fun en het goede doel.

"Waar Pink Ribbon juist in oktober extra aandacht vraagt voor borstkanker, willen wij hier met Pink Running Day op aansluiten," zegt de organisatie. "In het kader hiervan is de inschrijving voor de vier Ladiesruns vandaag al geopend in plaats van traditiegetrouw op Valentijnsdag."

Pink Running Day heeft haar eigen online platform: www.pinkrunningday.nl. Hierop staat niet alleen algemene informatie maar is het ook mogelijk door te linken naar de afzonderlijke Ladiesruns die alle vier hun eigen unieke signatuur behouden met een afstand voor iedereen. Zo kan elke vrouw haar steentje bijdragen aan Pink Ribbon. Snelheid is geboden want de startnummers voor de Ladiesruns zijn gelimiteerd.

Met elkaar, voor elkaar
Dankzij de inzet van alle loopsters bij de vier Ladiesruns is in 2016 een bedrag van maar liefst € 100.061,- opgehaald. "Nog niet eerder is door alle deelneemsters zoveel geld bijeengebracht en daar willen we volgend jaar natuurlijk overheen." Iedere deelneemster kan bij inschrijving een donatie doen aan Pink Ribbon of ervoor kiezen om op een speciaal actieplatform hun deelname aan de run te laten sponsoren voor dit goede doel. De opbrengsten gaan in 2017 naar onderzoeken en projecten gericht op het verbeteren van de behandeling, nazorg en de langetermijneffecten van de ziekte.

Inschrijven
Inschrijven voor de Ladiesrun in Eindhoven, Rotterdam, Utrecht en Groningen op 11 juni 2017 kan vanaf vandaag via de website www.pinkrunningday.nl.