Afbeelding
Foto: Bernie

Laat de muziek aan

Dat is de titel van de nieuwste single van het gelijknamige album van de Friese band Vangrail. Ze zijn er trots op, en dat mag ook. Vorige week is de single gestegen naar nummer 10 van de Nederlandse top 40.

Door Gertie van Beuningen

Vangrail is een band uit Friesland, en bestaat uit Sander, Wiebe, Jort, Dirk-Lennart en Raynaud. In 2015 won Vangrail de award populairste band van Nederland. Volgens veel inwoners van Son en Breugel hadden zij die titel al veel eerder verdient.
De laatste tien jaar waren zij de vaste act op carnavalsmaandag. Het was elk jaar raak, een geweldig feest in de tent met Vangrail. Zoals Raynoud zegt, er is chemie tussen Vangrail en Son en Breugel.

Afgelopen jaar was er geen Vangrail op maandagavond tijdens de carnaval. Voor velen was dat een groot gemis. Misschien was dat wel de reden dat de 600 kaarten voor Pullen Vullen met Vangrail zo waren uitverkocht. Reden voor de organisatie, Giggut Evenementen, om een extra avond in te lassen. Vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober was het zover, Vangrail was terug in Son en Breugel. Niet in de tent zoals we gewend waren, maar in de nieuwe zaal van De Zwaan. Het was wel even wennen; geen verklede mensen, geen houten vloer die meedeint op de muziek. Maar uiteindelijk was er toch weer die "chemie". Er werd gedanst en vrolijk meegezongen met de nummers van Vangrail. Het was weer een groot feest.

Er kan terug gekeken worden op twee hele mooie avonden waar het maandagavond gevoel weer helemaal terugkwam. En Vangrail zien we zeker terug volgend jaar, daar zorgt Giggut Evenementen wel voor! Zet daarom zaterdag 16 december 2017 maar in je agenda, want dan komt Vangrail weer naar Son en Breugel en misschien wel weer met een nieuwe single. Maar hopelijk is het weerzien eerder, Vangrail, Giggut Evenementen bedankt voor deze geweldige avond.
Je kunt nu al je kaarten voor 16 december 2017 bestellen op info@giggut.nl


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding