woensdag 26 oktober tot maandag 19 december

Dichterbij in Beeld

Dichterbij in Beeld Vijf dichters van het collectief "DichtBij " selecteerden hun mooiste gedichten. Zestien beeldend kunstenaars van kunstvereniging Ars Longa lieten zich erdoor inspireren, in schilderijen, foto's en sculpturen. Het resultaat is een uniek ensemble van kunst om te lezen, te kijken en te genieten. "Dichterbij in Beeld", een bijzondere tentoonstelling in de Dommeldal bibliotheek van Son en Breugel. De tentoonstelling kan tot 19 december worden bezocht, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Nadere informatie is te verkrijgen bij: Annelies Schoth( 0499-471003) Ad van Etten (0499-460136)

zaterdag 5 november

Fakkeltocht ten bate van het Bijna Thuis huis

500 fakkels staan klaar om op 5 november ingewisseld te worden tegen de vouchers. Deze vouchers zijn verkrijgbaar bij Cafetaria Henries Place, Cafetaria Spierings, Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria De Smickel. Verder zijn de vouchers verkrijgbaar bij Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, SonSport en bij Bloemsierkunst Le Soleil. De prijzen van een voucher (dat is de prijs voor een fakkel) zijn €10,- voor een volwassene, €5,- voor een kindervoucher en €20,- voor een gezinsvoucher. Een gezinsvoucher staat voor twee volwassenen en twee kinderen, 4 fakkels dus.Het Bijna Thuis Huis, van het dorp, voor het dorp en mogelijk gemaakt door het dorp!

zaterdag 5 november

Veiling t.b.v. de kinderen van de MBS

Na lang wachten gaat de MBS, een school voor kinderen voor zeer moeilijk lerenden, verhuizen naar een nieuwe locatie in Eindhoven. De MBS kent een regiofunctie. Op het wensenlijstje van de kinderen en de leerkrachten staat een mooie, uitdagende en leerzame speelplaats. Middels een veiling willen de Vrienden van de MBS dit mogelijk gaan maken. Op zaterdag 5 november zal tussen 11.00 - 13.00 de overgebleven inboedel van beide locaties worden geveild. De opbrengst gaat naar de kinderen van de MBS. Op 4 november is op beide locaties een kijkdag tussen 9.30 - 11.30 uur, de veiling is op 5 november aan de Jacob Oppenheimstraat 1. Wilt u een veilingboek ontvangen? Mail urw gegevens naar: vriendenmbs@gmail.com. Helpt u mee het doel te realiseren?

zaterdag 5 november

Ars Longa expositie in de Sonnerie.
Op zaterdag 5 november is de opening van een nieuwe Ars Longa expositie in de Sonnerie.
Willem Berkers toont KLEUR RIJK, "een kleurrijke relatie tussen een afbeelding op een foto
en het fotopapier". De werken zijn gemaakt in samenwerking met fotografe Myriam Merks.
Een ieder is welkom voor de opening op 5 november om 16:00 uur.
Daarna is de expositie tot 31 januari dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van La Sonnerie

zondag 6 november

Lazy Sonnie Afternoon

Lazy Sonnie Afternoon met Amanda Rheaume en the Great Unknow De Canadese Amanda Rheaume, vergezeld door The Great Unknown, voorafgegaan aan een optreden van niemand minder dan de Eindhovense groep Gilbert. Dat wordt weer aangenaam verpozen in de Kapelzaal van La Sonnerie op zondag 6 november om 15.30 uur en duurt tot ongeveer 18.00 uur. De zaal is vanaf 15.00 uur open.in La Sonnerie in Son en Breugel .

dinsdag 8 november en woensdag 9 november

Cursus Fit&Slank

Schrijf je nu in voor de cursus die start op 8 en 9 november in Son en Breugel dan krijg jij een Fit & Slank kookboek cadeau. De kosten van de cursus bedragen € 135,- en worden door een groot aantal zorgverzekeraars vergoed. Voor dit bedrag krijg je een instructieboek, werkboek, 7 wekelijkse lessen met gewichtsmeting / vetpercentage meting, een valkuil analyse en het kookboek als bonus.Aanmelden voor de Fit & Slank groepscursus kan via www.fitenslank.nl/ellen-lintzen . Voor meer informatie neem vrijblijvend contact op met Ellen Lintzen via 06 - 1448 4483 of ellen.lintzen@fitenslank.nl. Ga fitter en slanker het nieuwe jaar in! Dat is pas een goed voornemen.

woensdag 9 november

Informatieavond Japan

Informatieavond Japan, woensdag 9 november Laat u deze avond door specialisten informeren en inspireren over een reis naar Japan. Wij verzorgen deze avond in samenwerking met Tenzing Travel. De presentatie begint om 19.30 uur. Daarna is er nog gelegenheid tot het stellen van vragen. Aanmelden: info@effting.nl o.v.v. aantal personen en Japan avond. Toegang is gratis. Locatie: Effting Reizen, Elzentlaan 139, Eindhoven.

zaterdag 19 november

Suriname, Suriname, wat ben je mooi!

Kom dan naar de Suriname-avond met beamer, door Frits Loeffen, in Breugel in de Boerderij, zaterdag 19 november 16.00 uur. en trek mee het oerwoud in onder het genot van een kopje koffie of thee. Toegang, inclusief een kop koffie of thee: € 5,- De opbrengst gaat naar "Talenten gevraagd", een plaatselijke actie van de PKN voor de vluchtelingen in het Middenoosten.

zaterdag 17 december

SantaRun Son en Breugel

Doe mee aan het feelgood event van het jaar: De SantaRun Son en Breugel! Ladies' Circle Son en Breugel organiseert op zaterdag 17 december een SantaRun in Son en Breugel. De SantaRun is een 'funloop' die voor iedereen toegankelijk is. Steun de goede doelen (schoolschaaten en make-a-wish) met jouw deelname aan de SantaRun Son en Breugel. Alle deelnemers lopen verkleed als kerstman het parcours en kleuren zo ons dorp rood! Ervaar ook de gezelligheid, het gevoel van saamhorigheid en de warmte in de koudste tijd van het jaar. Meer informatie vind je op: http://son-en-breugel.santarun.nl/ en https://www.facebook.com/SantaRun-Son-en-Breugel-920271014743942/