Vrienden van Brekenstaete
Vrienden van Brekenstaete Foto: Ad de Bruijn

Benefiet diner zorgt voor een geweldig avond en een mooie opbrengst

Op zaterdag 29 oktober waren de leden van 'Club Cuisine La Sonnerie' druk bezig een heerlijk vijfgangendiner uit te serveren aan hun gasten in de Kapelzaal van de Sonnerie.

De aanwezige gasten konden tegen betaling genieten van een diner, bereid en geserveerd door de leden van de kookclub. De opbrengst van deze avond ging naar de stichting H@P. Stichting H@P is door kookclub 'Club Cuisine La Sonnerie' opgericht vanuit het idee om iets te betekenen voor de samenleving van Son en Breugel.
Daarbij wil de stichting maatschappelijk betrokken doelen in Son en Breugel steunen met een financiële donatie. Dit jaar waren er zelfs drie doelen gekozen namelijk: De mantelzorgers van de LEV groep, Dutmella scouting Son en Breugel en Vrienden van Berkenstaete. Zij ontvingen ieder €1250,
Vrienden van Berkenstaete zullen het bedrag gebruiken voor de aanschaf van een zogenaamde tovertafel voor Berkenstaete.
Scouting Dutmella krijgt voor dit bedrag een oven voor de toekomstige nieuwbouw en de Mantelzorgers van de LEV groep krijgen voor dit bedrag, boekjes ter waarde van €400,- een oventje van €250,- en een diner voor de mantelzorgers t.w.v . €600, Weer drie mooie doelen die erg blij waren met het bedrag en de goederen.

Ieder jaar wordt opnieuw bepaald welke maatschappelijk betrokken doelen in Son & Breugel een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken. Stichting H@P streeft er naar juist die initiatieven te helpen die, doordat ze wellicht minder bekend zijn of kleinschaliger opereren, dit soort donaties erg goed kunnen gebruiken. Bent u betrokken bij of kent u zo'n doel of initiatief, schroom dan niet om deze bij Stichting H@P onder de aandacht te brengen. Dat kan door gebruik te maken van het contactformulier op de website van "Club Cuisine La Sonnerie".
Meer informatie over de kookclub en het benefietdiner kunt u vinden op de website www.clubcuisinelasonnerie.nl.


Pleeggezinnen blijven nodig

Van 29 oktober tot 6 november is het de nationale Week van de Pleegzorg. Deze week is een initiatief van Pleegzorg Nederland in samenwerking met de daarbij aangesloten 28 regionale pleegzorgorganisaties, waaronder Combinatie Jeugdzorg.
De week staat bij Combinatie Jeugdzorg in het teken van waardering en behoud van hun huidige pleegouders, het belang van pleegzorg en het tekort aan pleeggezinnen. In de regio Zuidoost-Brabant zijn op dit moment nog teveel kinderen die wachten op een plekje in een pleeggezin. Nieuwe pleeggezinnen blijven daarom hard nodig.

Week van de Pleegzorg
Om die reden organiseert Combinatie Jeugdzorg tijdens de Week van de Pleegzorg acties en bijeenkomsten voor bestaande pleegouders, geïnteresseerden in pleegzorg, pleegouders in voorbereiding en beleidsmakers en -uitvoerders binnen de gemeenten. Op www.weekvandepleegzorg.nl staat een overzicht van alle activiteiten die tijdens die week worden georganiseerd.

Pleegzorg
Als het niet goed gaat met een kind, probeert Combinatie Jeugdzorg zoveel mogelijk samen met ouders en de omgeving de problemen op te lossen. Soms is er meer nodig om een kind goed op te laten groeien en is het beter dat een kind (tijdelijk) bij iemand anders gaat wonen. Opvang in een pleeggezin kan in dat geval een welkome oplossing bieden. Pleegouders kunnen familie of bekenden zijn maar ook mensen die ervoor hebben gekozen om een kind van een ander een veilige plek te geven om op te groeien. Ook in onze gemeente wonen pleeggezinnen en Combinatie Jeugdzorg is erg blij met deze inwoners die hun huis en hart belangeloos open stellen voor kinderen.

Feiten en cijfers
In de afgelopen tien jaar is het aantal kinderen dat landelijk gebruikmaakt van pleegzorg toegenomen van 15.960 in 2004 naar 22.512 in 2015. In de regio Zuidoost-Brabant zijn op dit moment ruim 450 kinderen en jongeren vanuit Combinatie Jeugdzorg geplaatst in een pleeggezin.

Interesse?
Overweegt u of pleegzorg iets voor u is? Dan kunt u vrijblijvend een van de maandelijkse informatieavonden bijwonen. De volgende zijn op 8 november, 8 december en 17 januari van 20.00 tot 22.00 uur bij Combinatie Jeugdzorg aan de Nuenenseweg 4 in Eindhoven. U kunt zich hiervoor aanmelden via triangel@combinatiejeugdzorg.nl. Hier kunt u ook een informatiepakket aanvragen. Meer weten? www.SuperGewoneMensenGezocht.nl

LEV groep mantelzorgers
Scouting Dutmella