SBC JO13-03 veel te sterk voor SJO VV LBC JO13-01

Oirschot: Op 29 oktober stond voor SBC JO13-03 de laatste bekerwedstrijd op het programma. Tegenstander was SJO VV LBC JO13-01 een combinatieteam van voetbalvereniging De Bocht '80 en Lennisheuvel. Net als SBC zijn ook zij al kansloos om verder te bekeren, het komt er dus op neer dat deze wedstrijd om des keizers baard is.
Bij SBC zijn Chris Weijers, Raoul en Jort afwezig. Tim is er wel bij, maar als supporter. Hij heeft nog te veel last van een blessure.

Door: Richard van de Vorst

Het doel van LBC is duidelijk: de schade beperken. Het verdedigt met man en macht en geeft SBC weinig ruimte. Toch zijn er genoeg mogelijkheden voor de oranje hemden. Rens en Sam hebben echter geen geluk in de afwerking. Nadat de keeper van LBC de bal ongelukkig uittrapt, schiet Duco rustig, maar wel loepzuiver raak: 0-1.
Het taktisch plan van de coach van LBC kan al in de prullenbak, want zijn doel was om zo lang mogelijk "de nul" te houden.
De SBC trein dendert door en nadat Sam nog een grote kans voor open goal maar net over schiet, scoort hij wel op aangeven van Job de tweede Sonse treffer.
Het is duidelijk dat van deze tegenstander niet verloren hoeft te worden. En nadat een schot van Nick ter nauwe nood uit het doel wordt gehaald, schiet Chris uit een hoekschop van dichtbij raak: 0-3. LBC krijgt ook kansen, maar Bart houdt zijn doel vakkundig schoon. Na weer een mooie Sonse aanval schiet Job op aangeven van Laurens raak: 0-4. En niet lang erna maakt Sam zijn tweede: 0-5. Het gaat dan snel met de score. Job heeft op rechts een mooie actie en gunt Chris zijn tweede treffer: 0-6. SBC is duidelijk een paar maten te groot voor dit veredeld E elftal. Gelukkig voor LBC hebben Job en Laurens hun vizier net niet helemaal scherp staan. Vlak voor rust lukt het Duco wel, hij schiet vanaf 20 meter met een fluwelen trap knap raak: 0-7.

Na de pauze gaat SBC JO13-03 in een wat lagere versnelling spelen. De Sonse machine vindt het wel goed zo en LBC kan niet beter. Job gaat aan de rechterkant goed door en gunt dit keer Laurens een doelpuntje: 0-8. LBC speelt dapper en krijgt zelfs enkele mogelijkheden.
Dat is wel fijn voor Bart, zodat ook hij enigszins het gevoel heeft dat hij vandaag wat te doen heeft gehad. Want het zijn maar een paar momentjes in de wedstrijd dat er een speler van LBC in de buurt van hem komt.
Aan de andere kant wordt er slordig omgesprongen met de vele kansen. Maar na een combinatie tussen Chris en Laurens rondt de laatste het keurig af: 0-9. SBC is oppermachtig en speelt gewoon met dit hulpeloze team.
Nick schiet, na een mooie individuele actie knap raak: 0-10. In de slotfase schiet Freek in de kluts met een poeier raak: 0-11. Vlak voor tijd schiet wederom Freek in de rebound de bal achter, ondanks de vele tegentreffers, prima goalie van LBC: 0-12.
Daarmee wint SBC JO13-01 heel gemakkelijk eindelijk zijn eerste wedstrijd van het seizoen.
Misschien geeft dit vertrouwen voor de wedstrijd van volgende week tegen de koploper van de competitie: Juventud JO13-01. Maar dat zal andere koek zijn.


Korfbalvereniging De Corridor

Uitslagen
Woensdag 26 oktober
Odisco MW1 - Corridor MW2 7 - 6
Corridor MW1 – DAKOS MW2 13 - 16
Recreanten Avanti – Corridor 10 - 5

Programma
Woensdag 2 november         Aanvang                                                                
DOT MW1 - Corridor MW1         20.00


BC 't Koffertje '94

Uitslag BC 't Koffertje '94 van 31 oktober
A-lijn: 1 Corry & Jos van der Hamsvoort 62,85; 2 Hetty van Geffen & Wil Schilder 58,68; 3 Nicole van de Berg & Theo van Geffen 56,25
B-lijn: 1 Herman Pauw & Leny van de Wall 67,71; 2 Jos van Bommel & Jan Verbunt 62,85; 3 Martien Hulsen & Jan van der Velden 61,81


Bridgeclub De Beckart

Uitslag 27 oktober
1. Diny v Oorschot en Jo vd Tillaart 71.10%; 2. Jet vd Meerakker en Ad vd Brand 58.88%; 3. Riet vd Laar en Zus vd Rijt 53.33%; 4. Hilda vd Kaden en Diny Vos 50.66%. Iedere donderdagmiddag inloopbridge in De Beckart. Iedereen is welkom. Info 474297.