Zorginstellingen bieden niet overal optimale zorg

Hugo Borst en Carin Gaemers hebben een manifest opgesteld met dit manifest roepen zij de overheid op om iets te doen aan de zorg aan kwetsbare ouderen in verpleeghuizen.

De zorg is volgens beiden bij veel verpleeghuizen wel goed maar zij vinden het onacceptabel dat er niet overal een optimale zorg aan onze dierbare ouderen wordt geleverd. Ook blijkt dat veel zorginstellingen met een juiste of goede zorg moeite hebben om het goede niveau te blijven handhaven.

Het manifest is een noodkreet en bedoeld als signaal naar de politiek om eensgezind hun verantwoordelijkheid te nemen en zo snel mogelijk goede zorg voor alle kwetsbare ouderen in verpleeghuizen te waarborgen. Daarvoor zijn er in het manifest tien actiepunten opgesteld waardoor de zorg direct zou verbeteren.
Onze correspondent Arjen Strik was benieuwd hoe de zorg in ons eigen Berkenstaete was geregeld en vroeg daarom aan Lisette Burnett, directeur Archipel en verantwoordelijk voor Berkenstaete wat zij van het manifest vond. Lees het interview op pagina 15