Gedachten over en rond
Islamitische(?) Kunst

Kunstvereniging Ars Longa organiseert op woensdag 16 november een lezing door Luc Pruijn, met als titel "Gedachten over en rond Islamitische (?) Kunst". De lezing is in de Sonnerie in Son en Breugel en vangt aan om 20.00 uur.

De Islam is in deze tijd actueel. De naam van de godsdienst wordt, in het begrip "Islamitische kunst", ook gebruikt voor indeling en culturele geschiedenis. Wat verstaan we onder "Islamitische kunst"? Wat zijn de kenmerken ervan? Zijn ze in beton gegoten of zijn ze flexibel? Is er sprake van een stroming of is het eerder een containerbegrip? Wat is de invloed van beeldvorming door de eeuwen heen? De spreker voert u mee op een speurtocht, die meerdere en soms verrassende kanten van Islamitische kunst verkent.

Drs. Luc Pruijn is historicus, met als specialisatie de geschiedenis van het Midden-Oosten. Hij leidde Stichting Ar@besk, die in de jaren 2000 – 2006 diverse activiteiten rond Islamitische kunst ontplooide. Luc Pruijn is sinds 2006 directeur van Bibliotheek Dommeldal (Son en Breugel, Nuenen en Geldrop).

Kunstvereniging Ars Longa organiseert de lezing, maar ook niet-leden zijn van harte welkom. Zij betalen een entree van € 2,00.