Capella Monteverde in de
Sint Genovevakerk in Breugel

Zoals sinds enige jaren elk najaar prepareert de Capella Monteverde zich ook momenteel weer op een serie bijzondere concerten.
Onder de beproefde leiding van Reinier Wakelkamp zal een programma worden uitgevoerd, geheel gewijd aan Spaanse Renaissance-componisten, met een groot aandeel van Tomás Luis de Victoria.
Voor de kenner / liefhebber van oude muziek is het een "must" een concert te bezoeken.
Onder de titel 'Lux aeterna' behelst het programma de gezangen uit de 'Liturgie voor de overledenen', traditioneel passend in deze tijd van het jaar.
Het wonderschone 'Parce mihi Domine' van Cristobal Morales vormt de opening, vervolgens omlijsten werken van Alonso Lobo, de Victoria, nogmaals Morales, Francisco de Peñalosa en Diego Ortiz de prachtige 'Missa da Requiem' van Spanjes grootste Renaissance-componist de Victoria.

Het gehele programma wordt doorademd door het oude Gregoriaans dat, zeker voor het geoefende oor, veelal doorklinkt in de diverse composities. Een en ander creëert een uur contemplatie, een uur absolute schoonheid en rust.
Op daartoe geëigende momenten klinken er instrumentale Intermezzi, afwisselend te verzorgen door Harjo Neutkens, luit, Frank Wakelkamp en Martijn verbrugh, gamba, Thed van den Aker en Hugo Bakker, orgel.
Het concert zal plaats vinden op::
Zondag 13 november, 15.00 uur, in de Sint Genovevakerk, Sint Genovevastraat 16 te Breugel;