Afbeelding
Foto:

Bibliotheeklidmaatschap nog meer waard door gratis online cursussen

Als lid van de Bibliotheek kun je vanaf 14 november een jaar lang gratis twee online cursussen naar keuze, volgen. Om een nieuwe hobby te ontdekken of een vreemde taal te leren. Om wegwijs te worden in een computerprogramma of meer te weten over gezondheid en opvoeding. Als bonus krijgt iedere cursist elke maand een korte cursus cadeau.

Hoe werkt het?
Er zijn in totaal 30 cursussen in de categorieën Vrije tijd, Persoonlijke ontwikkeling, Computer en nieuwe media en Gezondheid en opvoeding en Talen. Met een geldig bibliotheeklidmaatschap kun je twee cursussen kiezen. Je volgt de cursus van je keuze waar je maar wilt, in je eigen tijd en tempo. Je hebt alleen internet nodig. Sommige cursussen sluit je af met een toets èn met een certificaat.
'Online cursussen van de Bibliotheek' is een pilot van 1 jaar. Na afloop van de pilot gaan we evalueren. Op basis van die evaluatie besluiten de Bibliotheken of er een vervolg komt. Dus ben je enthousiast? Laat het weten aan jouw Bibliotheek.
Dit jaar geldt het cursusaanbod ook voor Bibliotheekleden met een klein abonnement. Iedereen kan het zo proberen.


Waarom cursussen van de Bibliotheek?
Met het aanbieden van online cursussen wil de Bibliotheek een bijdrage leveren aan de persoonlijke ontwikkeling van mensen. De Bibliotheek stelt zich ten doel dat iedereen volwaardig en zelfstandig aan de samenleving kan deelnemen. Maar de Bibliotheek wil ook een (online) plaats bieden voor een ieder die wil ontspannen en die een moment van rust zoekt, om informatie, in wat voor vorm dan ook, tot zich te nemen.
Vanaf 14 november zijn alle cursussen met daarbij alle informatie te vinden op www.bibliotheekdommeldal.nl


PVGE fietst naar Nuenen

PVGE fietst naar Nuenen op woensdag 16 november
Woensdag 16 november start weer het winterseizoen en de fietstocht naar Nuenen is de eerste van deze winterfietstochten. Deze tochten nemen altijd een ½ dag in beslag en starten om 10.00 uur. Pas in april 2017 is de vertrektijd weer 9.30 uur.
Via Bokt gaat de fietstocht eerst naar Eindhoven en langs de Dommel om vervolgens via Boord naar het centrum van Nuenen te gaan, waar we koffie drinken.
Na de koffie wordt via Nederwetten teruggefietst naar Son en Breugel.
Uiterlijk om 12.30 uur zijn we terug.
's Avond vindt het jaarlijkse etentje van de fietsclub plaats, waarmee het seizoen 2016 wordt afgesloten. Verdere inlichtingen bij fietsclubcoördinator: Herman Hendriks, tel.: 0499-473042; email: herman.j.hendriks@kpnmail.nl


Afbeelding