Booze Brothers Band
Booze Brothers Band Foto:

The Booze Brothers Band: 35 jaar Soul and Rhythm & Blues

Zo'n 35 jaar geleden begonnen in Nijmegen 4 geneeskunde studenten een bandje, onder hen OG&R-toetsenist (en toen nog gitarist) Eric Lambermon en OG&R-drummer Alexander Bindels.

In 1981 was de band inmiddels uitgebreid tot een 11-mans formatie met blazerssectie en begon met de Introduction Tour 81 een muzikale soul-search langs alle horeca-etablissementen van Nijmegen en ver daarbuiten. De optredens stonden borg voor veel publiek, dansplezier en voor de kroegbaas een omzet zoals zelden tevoren en vrijwel altijd een bon wegens geluidsoverlast….

In het voorjaar van 1984 dook de band de studio in en trots werd in juni de LP "If we don't go, we won't get there" gepresenteerd. De heren voegden de daad bij het woord door voor een andere carriere te kiezen en in september 1984 gaven zij een memorabel afscheidsoptreden in de Mensa in Nijmegen.
In de volgende jaren werd er nog slechts bij gelegenheid een enkele nummer ten gehore gebracht. Maar in 2007 besloten de Booze Brothers, geïnspireerd door een spetterend gelegenheidsoptreden in Rotterdam, de draad weer op te pakken en met enige regelmaat te gaan repeteren en zo nu en d an weer eens op te treden. Dit heeft geleid tot flinke vernieuwing van het repertoire, dat nog steeds bestaat uit meer of minder bekende soul-klassiekers en modernere varianten. Inmiddels zijn ook OG&R-saxofonist Arold Schers en OG&R-zangeres Marsha van der Aa toegetreden, hetgeen zorgt voor een extra portie R&B!

Old Grey & Restless is alom bekend in Son en Breugel en omgeving en vertolkt herkenbare klassiekers uit de jaren 60/70.
Een band van 9 muzikanten die samen vele tientallen jaren muziekervaring hebben en die met ongelooflijk veel plezier al sinds september 2010 als OG&R op het podium staan.
OGR speelt nummers van de groten der aarde en geeft daar een eigen draai aan. Naast de juiste muzikale elementen geeft dit ook een forse dosis plezier en energie die bij ieder optreden ook op het podium te zien is
.
Op 19 November zullen diverse muzikanten in beide bands hun talenten ten gehore brengen. Kortom een swingende avond met gouwe-ouwe klassiekers !


Old Grey & Restless