Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Receptie "Braecklant 35 jaar", druk bezocht.

Op zaterdag 5 november was er op het einde van de dag een receptie in Braecklant om het 35 jarige bestaan van dit buurthuis in de Gentiaan te vieren. Zo'n kleine honderd bezoekers haalden herinneringen op uit vroegere tijden en smeden plannen voor de toekomst onder het genot van een hapje en een drankje.

Door: Arjen Strik

Hoewel het buiten een miezerige herfstdag was, heerste er binnen een warme en ontspannen sfeer. Het bestuur had vooraf aangegeven geen cadeautjes voor Braecklant zelf op prijs te stellen. Wilde men toch wat kwijt, kon dat door een gift te schenken aan WensAmbulance Brabant. Bij binnenkomst stond hiertoe een collectebus gereed. Er werd ruimschoots gedoneerd door de bezoekers. We zijn benieuwd wat dit heeft opgeleverd. In een eerdere editie van de MooiSonenBreugelkrant hebben we al eens aandacht besteedt aan de Wensambulance Brabant. Een hartverwarmend initiatief door professionele vrijwilligers om terminaal zieken hun laatste wens te bezorgen.

Bestuurslid van Braecklant, Jose Goossens hield een korte toespraak. Allereerst bedankte zij de vele vrijwilligers die betrokken zijn bij de zovele activiteiten, die op Braecklant plaatsvinden. Er zijn ongeveer dertig clubs en verenigingen actief. Van bloemschikken tot computercursussen. Ook de eigen vrijwilligers die als gastvrouw of -heer, namens Braecklant de groepen ontvangen en zorgen dat ze een heerlijke ontspannen activiteit kunnen hebben, werden in het zonnetje gezet. Ze gaf aan dat het huidige bestuur onlangs besloten heeft zich nog vijf jaar voor Braecklant te willen inzetten. Ze sprak de hoop uit, dat ze iedere aanwezige, wederom op het 40 jarige jubileum, op de huidige locatie of een andere, te mogen begroeten. Daarna bood Mevrouw Metha Valkennet namens de schilderclub een schilderij aan dat door de deelnemers van de club geschilderd was om Braecklant te bedanken en te feliciteren. Het publieke optreden werd afgesloten door het "Sons Musical en Operette Koor", dat wekelijks repeteert in Braecklant. Ze brachten een drietal werken ten gehore. Bij het laatste lied dat ze zongen, "Brabant", van Guus Meeuwis", werd de tekst enigszins aangepast aan de actualiteit. . Ze zongen "….dan denk ik aan Braecklant, want daar brandt nog licht".
Het werd nog een hartelijke en lange receptie, waar het buiten steeds donkerder werd en binnen steeds gezelliger.


Afbeelding
Afbeelding