Afbeelding
Foto:

Iedereen is winnaar.

Vrijdag 4 november was de feestelijke uitreikingsavond van de Rabobank Clubkas Campagne 2016. Deze avond vond plaats in Sportcentrum de Kemmer in Oirschot, en gastvrouw van de avond was Betty, ofwel Christel de Laat. Betty is comedienne uit Schijndel en bij het publiek bekend van FijnFisjeNie en het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje.

Door: Gertie van Beuningen

Afgelopen weken hebben de diverse verenigingen en stichtingen uit de regio het Groene Woud, campagne gevoerd voor de Rabobank Clubkas Campagne. Het doel hiervan was om zoveel mogelijk stemmen te werven voor een bijdrage uit het Coöperatief Dividend van de Rabobank. Aan het begin van de avond legt directievoorzitter Lilian Damen uit, dat de Rabobank het heel belangrijk vindt om verenigingen een steuntje in de rug te geven. Deze verenigingen zorgen namelijk voor verbroedering, en zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan onze samenleving.
Het blijkt dat er uiteindelijk 122 clubs hebben deelgenomen aan deze actie. Alleen leden van de Rabobank konden hun stem uitbrengen, en op de eerste stem-dag, 4 oktober jongstleden, waren er al 3400 stemmen uitgebracht. Door alle acties van de clubs zijn er tijdens de campagne in totaal 16505 stemmen uitgebracht.

Er is veel campagne gevoerd door de clubs. Veel via social media, het maken van eigen affiches of door gebruik te maken van aandacht in lokale huis aan huisbladen. Drie verenigingen hebben dit op zo'n bijzondere manier gedaan dat zij die avond met een extra cheque van 100 euro naar huis gingen. Deze zogenaamde Ledenraad-award werd uitgereikt door ledenraadsleden Frans Verouden en Gert Hemke. Harmonie en Drumband De Vriendschap uit Middelbeers, het Gemengd Koor uit Best en onze eigen Vrienden van Berkenstaete konden deze prijs in ontvangst nemen.
Daarna was het tijd om de overige prijzen te verdelen. In kas was 75000 euro, te verdelen over de verschillende verenigingen. Hoe meer stemmen je had binnengehaald, hoe hoger het bedrag is dat de Rabobank in december gaat overmaken.

Op het podium werden de eerste drie verenigingen met de meeste stemmen in het zonnetje gezet, namelijk:
3de plaats met 508 stemmen ( 2311,40 euro) DUOFIETS PROJECT (ik wil er efkus uit)
2de plaats met 594 stemmen ( 2702,70 euro) Bijna Thuis De Vlinder
1ste plaats Voedselbank Best-Oirschot- Son en Breugel met 753 stemmen. De 3426,15 euro kunnen zij goed gebruiken om een overkapping te maken bij het uitdeelcentrum van de voedselbank.

Ook uit Son en Breugel waren diverse verenigingen aanwezig, onder andere Scouting Dutmella, de Vrienden van Berkenstaete, Ijsfeesten Son en Breugel en Stichting MeeDoen. En zoals gezegd iedereen is winnaar en dus ging iedereen met een cheque naar huis.

Namens alle deelnemende verenigingen bedankt De Mooi Son en BreugelKrant de Rabobank Het Groene Woud Zuid voor dit geweldige initiatief.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding