Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Een betoverend chequemoment….

De Vrienden van Berkenstaete ontvangen maar liefst 2000 Euro!
Op 4 november jl. vond de langverwachte uitreiking van de Cheques van de Rabobank HGWZ Clubkas Campagne plaats. Veel clubs en verenigingen ontvingen een mooie bijdrage voor hun clubkas/project.
In een fraai versierde en tot feesttent omgebouwde sporthal de Kemmer in Oirschot waren veel leden van de Rabobank maar vooral ook veel vertegenwoordigers van uiteenlopende clubs en verenigingen bijeen.

Vol spanning nam iedereen plaats en vroeg jong en oud zich af hoeveel Rabobank-leden uiteindelijk op hun club of project gestemd hadden. Er was immers veel geld, t.w. 75.000 Euro, te verdelen. En elke stem was dik geld waard.
Zo waren ook de Vrienden van Berkenstaete van de partij.
Het begon al eerder in het jaar met het bezoeken van de Rabo-informatieavond om te horen of men wel mee zou mogen doen; vervolgens snel inschrijven en hopen een bevestiging krijgen of deelname ook echt mogelijk was.
En daarna de nodige PR gaan plegen; alsof het een verkiezingscampagne betrof direct ook met het Startpakket van de Rabobank aan de slag Het eerste moment was het bemensen van een Toverkraam op de jaarmarkt 4 september.
Daar werd de actie voor de Tovertafel al flink onder de aandacht gebracht, dit o.a. met fraaie Toverfeetjes die waren gemaakt door het atelier van Kado & Zo van Zonhove. Voor dit sympathieke project trok menigeen al snel de portemonnee. De opbrengst was boven verwachting.
Door Sandor Paulus, vermaard karikaturist, werd daarvoor al een mooie tekening gemaakt van een Tovertafel met daarop ook een heuse Toverfee.

Door WensCreatie werd daarvan weer een fraaie poster gemaakt, die op wel meer dan 50 plaatsen werd opgehangen. En daarnaast natuurlijk het gebruik van sociale media; dit alles om vooral zoveel mogelijk leden te wijzen op de wens van de Vrienden van Berkenstaete om te komen tot de daadwerkelijke aanschaf van een Tovertafel.
Een tovertafel is speciaal gemaakt voor mensen met dementie. Het is een speels product, een intelligente beamer met interactieve spellen. De lichtprojecties reageren op hand- en armbewegingen en stimuleren de ouderen zowel in fysieke activiteit als sociale interactie. Op een speelse manier komen ze met elkaar in verbinding en er verschijnt al snel spontaan een betoverende glimlach op de gezichten.
Die glimlach kwam er ook vanzelf afgelopen vrijdag op de gezichten van de Vrienden van Berkenstaete bij het ontvangen van in totaal ruim 2000 Euro.
Buiten de stemmencheque (1915 Euro) kregen de Vrienden namelijk ook nog een Ledenraad Award van 100 Euro voor de originele PR met de Toverfeetjes en de eigen poster.

Enkele cijfers:
In totaal werden er 16505 stemmen uitgebracht door de leden Rabobank HGWZ. 122 clubs deden er mee; elke stem leverde uiteindelijk 4,55 Euro op. De Voedselbank Best-Oirschot-Son eindigde overall als eerste met 753 stemmen.
Binnen Son en Breugel "streden" er 27 clubs mee; in totaal werden daarop 3288 stemmen uitgebracht. De Vrienden van Berkenstaete eindigden met 421 stemmen bovenaan ( goed voor 1915 Euro), onmiddellijk gevolgd door IJsfeesten S&B en De Zonnebloem Afd. S&B. Uiteindelijk was iedereen winnaar en kreeg een medaille omgehangen.
Het aantal stemmen varieerde van 8 tot 753 per club. Niemand ging dus met lege handen naar huis. Lees meer over de Rabobank ClubKas Campagne op pagina 17.


Afbeelding