SBC JO13-01 sleept punt uit het vuur bij Juventud JO13-01

Op zaterdag 5 november was het matchday voor SBC JO13-03. Dit keer ging de Sonse hekkensluiter op bezoek in Nederwetten bij koploper Juventud JO13-01. Lange tijd leek het een kwestie van tijd dat deze club, een combinatie van Nederwetten en Gerwen, afgetekend kampioen zou worden. De laatste weken is er echter zand in de goed geoliede groen blauwe machine gekomen, want ze verloren onverwachts twee weken geleden op eigen terrein van concurrent Best Vooruit. In Son wonnen ze begin september met 3-1, maar het huidige SBC JO13-03 gaat steeds beter draaien, ondanks dat dit nog niet in de resultaten terug te zien is.
Vorige week werd er dan eindelijk gewonnen in de beker, ondanks de matige tegenstand van SJO VV LBC, maar het gaf enigszins vertrouwen.

SBC JO13-03 mist de nog altijd geblesseerde Tim en het door griep geteisterde duo Job en Jort.

SBC JO13-03 begint goed aan de wedstrijd en zet de koploper meteen vast. Na een mooie aanval via Rens en Bart schiet Raoul de bal in de handen van de goalie van Juventud. SBC is de bovenliggende partij en dicteert de wedstrijd. Veel kansen creëert de Sonse ploeg echter niet, met uitzondering van wat schoten van afstand van Bart en Freek.
Het technisch sterke Juventud probeert zich terug in de wedstrijd te knokken. Na tien minuten krijgen ze hun eerste grote kans, maar Wessel redt uitstekend. Aan de andere kant schiet Bart, na een mooie individuele actie, de bal keihard op het doel. De keeper van Juventud tikt de bal maar net over de lat.
Juventud JO13-01 heeft moeite met de Sonse brigade. Bram en Duco spelen achterin solide en geven de aanvallers weinig ruimte.
Toch krijgt Juventud een dot van een mogelijkheid als de buitenspelval even niet goed functioneert. De spits van Juventud kan alleen op Wessel afgaan, maar zijn inzet gaat maar net naast.
Het Nederwetten/Gerwen team zet nog eens aan en heeft voor het eerst het gevoel de wedstrijd in handen te hebben. Het krijgt enkele kansen, maar Wessel voorkomt met een paar goede acties een achterstand. Vlak voor rust is SBC dichtbij een voorsprong. Sam komt oog in oog met de keeper van Juventud, maar zijn inzet wordt vakkundig onschadelijk gemaakt.

De tweede helft is dertig tellen oud, als SBC op achterstand komt. De inzet van de spits van Juventud wordt heel ongelukkig door een Sons been van richting veranderd en stuitert langzaam in het doel. Een teleurstelling, SBC wankelt, maar Wessel voorkomt met twee prima reddingen nog meer onheil.
SBC herpakt zich na vijf minuten als Sam vrij voor de goal komt, maar zijn inzet wordt wederom door de uitstekende keeper uit het doel geslagen. SBC gaat opzoek naar de gelijkmaker, maar op de counter is Juventud levensgevaarlijk. Aan Sonse zijde spelen Chris Weijers en Jelle gelukkig prima en maken het de aanvallers van Juve erg lastig. Ze komen niet echt aan voetballen toe en als ze op goal schieten staat er altijd Wessel nog, die een degelijke indruk maakt.
De gelijkmaker hangt in de lucht. Chris van de Vorst zet de bal op rechts mooi voor, maar Laurens komt net te kort. Een kwartier na rust is het dan eindelijk raak. Laurens geeft een slim steekpassje op Bart die met zijn zevenmijlslaarzen op het vijandelijke doel afstapt en keurig in de lange hoek schiet: 1-1.
Juventud JO13-01 zet er nog maar weer een tandje bij en gaat met man en macht opzoek naar de winnende treffer. De druk op de Sonse verdediging wordt steeds groter, maar deze verweert zich kranig. Nick speelt als linksback een uitstekende wedstrijd en zorgt er persoonlijk voor dat zijn tegenstander niet in het stuk voor komt.
Toch komt SBC niet meer van de eigen helft af en Juventud krijgt steeds meer kansen. Ze zetten een prachtige aanval op, maar hun aanvoerder schiet, vrij voor de goal, de bal maar net naast. De beste kans voor SBC komt uit een corner. Bart kopt de bal maar net over het vijandelijke doel. Juve is ook gevaarlijk en nadat hun spits de Sonse keeper Wessel eindelijk passeert, staat er gelukkig Jelle die de bal voor de lijn weghaalt. Een belangrijk moment, want bij Juventud gaan de kopjes hangen. Er dreigt opnieuw puntverlies en dat betekend dat het kampioenschap serieus in gevaar komt. In de aller laatste seconde van de wedstrijd krijgt Juventud nog een vrije trap op een gevaarlijke plek net buiten het strafschop gebied. De bal wordt nog één keer voor het doel geslingerd, maar Freek schiet de bal uiteindelijk ver weg van alles en iedereen. De scheidsrechter fluit direct af. De opluchting is voelbaar bij het meegereisde Sonse publiek. Het eerste punt in de competitie wordt door de spelers en technische staf gevierd als een kampioenschap.
Volgende week komt Unitas JO13-5 op bezoek in Son en als SBC JO13-03 opnieuw de strijd aangaat zoals vandaag wordt dit normaal gesproken een overwinning.