Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Leon van der Zanden speelt "Supergewoon" in het Vestzaktheater.

"Supergewoon", zo heet de nieuwe show van cabaretier Leon van der Zanden, die hij komende vrijdag 11 november op de planken brengt in het Vestzaktheater.

De voorstelling begint om 20.15 uur, de entreeprijs bedraagt 17,00 incl. pauzedrankje.
Kaarten zijn nog te reserveren via ww.vestzaktheaterson.nl

"De pers omschreef "Supergewoon"eerder al als een "Origineel, kwetsbaar en fysiek cabaretprogramma." Leon van der Zanden staat bekend om zijn authentieke interactie met het publiek. Inmiddels heeft hij ervoor gekozen om van deze wereld de juiste plek voor zijn kinderen te maken. Weg van de gangbare zekerheden, weg van de onaantastbaarheid waar veel publieke personen zich mee presenteren. Hij kiest voor openheid, om zijn publiek zijn gevoel te tonen en daarmee hun gevoel te raken. En hij zou Leon niet zijn als hij zich daarin niet helemaal liet gaan, hilarisch en 'larger than life'.
Leon zegt zelf over zijn nieuwe show : "Mijn kracht is altijd geweest dat ik verhalen vertel die mij op het eigen lijf geschreven zijn. Mijn liefdesverdriet, de scheiding van mijn ouders, de ziekte en dood van mijn vader. Dat is echt, en dat voelt het publiek. Ik heb het persoonlijke in 'Supergewoon' nog verder gesublimeerd, ben nog zuiverder op de graat.''


Gratis stress-spreekuur bij
Lighthouse coaching & training

Van 14 tot 17 november is het weer de week van de werkstress. Tijdens deze week wordt landelijk het thema werkstress bespreekbaar gemaakt met allerlei acties bij bedrijven en hulpverleners.
Bijna 1 miljoen mensen lopen jaarlijks het risico op een burn-out en andere werkgerelateerde psychische ziekten. Daarmee is stress op de werkvloer het grootste beroepsrisico in ons land. Signalen zoals slapeloosheid, aanhoudende hoofdpijn of oververmoeidheid worden vaak niet op tijd herkend. Maar het kunnen de druppels zijn die de emmer doen overlopen.
Het is belangrijk dat deze signalen bij jezelf of, als leidinggevende, bij je medewerkers worden herkend. Ziekte en uitval door werkstress vòòr zijn, is belangrijker dan ooit. Daarom voert het Ministerie van Sociale Zaken sinds 2014 een meerjarige campagne voor de aanpak van werkstress.

Bespreekbaar maken
Om deze campagne kracht bij te zetten vindt dit jaar tussen 14 en 17 november de Week van de werkstress plaats. Tijdens deze week wordt werkstress bespreekbaar gemaakt en kun je manieren ontdekken om stress aan te pakken. Het doel van de week is om zoveel mogelijk landelijke aandacht te krijgen voor thematiek van werkstress en om werkgevers en werknemers op te roepen in actie te komen en ze hierbij te ondersteunen.
Actie bij LIGHTHOUSE coaching & training in Nijnsel (tussen Son en Breugel en Sint Oedenrode)
Omdat het tijdig herkennen van stress-signalen heel belangrijk is bij de aanpak van stress, kan iedereen die dat wil tijdens de week van de werkstress op woensdag 16 november terecht voor een gratis stress-spreekuur en stress-signalen checklist en/of een gratis mindfulness kennismaking.

De stress-signalen checklist geeft inzicht in wat jouw stress-signalen zijn. De checklist mag na afloop mee naar huis worden genomen. Juist als we het druk hebben, is het nemen van pauzes belangrijk, maar schiet het er vaak bij in waardoor stress op kan bouwen. Tijdens de mindfulness kennismaking leer je een aantal korte oefeningen, die je ook tijdens de werkdag kan doen en die je helpen regelmatig een pauze te nemen, zodat je op tijd weer op kan laden.
Aanmelden mag, maar is niet nodig. Meer informatie en tijden zijn te vinden via www.lighthouse-ct.nl of yvonne@lighthouse-ct.nl.


Iedereen welkom op IWCE Wintermarkt

De International Women's Club of Eindhoven (IWCE) houdt haar traditionele Wintermarkt dit jaar op Donderdag 17 November van 10.00 to 15.00 uur bij Thermae Son, Thermaelaan 2, in Son & Breugel.
Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis.
Ook parkeren is gratis op het grote parkeerterrein voor het gebouw van Thermae.

Sinds veel jaren organiseert de IWCE deze vriendelijke markt, waar leden van de IWCE en andere deelnemers veel unieke dingen verkopen zoals schilderijen, handgemaakte sieraden, decoratieve items, huisgemaakte jams en chutneys, traditioneel Hollands tin, en souvenirs uit diverse landen.

INTERNATIONAAL GEBAK
Je kan gezellig rondsnuffelen en dat ene bijzondere kerstcadeautje vinden. Verder kan je genieten van koffie en thee met huisgemaakte cake en ander zoetigheden gemaakt door IWCE leden van vele landen. En om iets van de baksels voor thuis mee te nemen, pakken de dames het met plezier voor u in.
De opbrengst van de internationale gebaktafel gaat naar het Ronald McDonald huis in Veldhoven.

Iedereen is welkom om de warme sfeer op te snuiven op deze internationale markt met veel mooi gemaakte producten. Tot ziens bij Thermae Son!
Donderdag 17 November 10.00 tot 15.00 uur. Thermae Son,Thermaelaan 2, Son en Breugel. Gratis toegang en parking!


Afbeelding