wandelaars onderweg
wandelaars onderweg Foto: Adrie Neervoort

OLAT wandeltocht op zondag 20 november
vanuit Someren Heide

Op zondag 20 november is de start van de 2e wandeltocht van dit 50e seizoen vanuit Someren Heide.

We beleven vandaag een prachtige wandeling die zich kenmerkt door bossen, heide, vennen en open landelijk gebied. Dus veel natuur, veel herfst, frisse buitenlucht opsnuiven, samenvattend: veel genieten! Afhankelijk van de te lopen afstand komt men op de Somerense en Lieropse Heide met het mooie Keelven en Beuven. Fraaie stukjes heide zorgen voor afwisseling.

Verderop ligt het natuurgebied de Pan met de Sterkselse Aa en Sterksel Kanaal, waar jonge en oude, natte en droge bossen elkaar afwisselen met een grote variëteit aan bomen. De lange afstand doet ook het Weerterbos aan. Nabij de Daatjeshoeve opnieuw bos, maar ditmaal met een compleet ander karakter, een broekbos. De elzen en wilgen groeien hier het gehele jaar met de voeten in het water. In dit gedeelte van de route treft de wandelaar veel natuurontwikkeling aan. Bij buurtschapje de Hutten is de rechte waterloop is omgeleid en meandert nu prachtig door het landschap. Er is veel nieuwe aanplant. En als de zon wil meewerken, zoals laatst in Schijndel, dan wordt het een prachtige herfstwandeling.

Startlocatie is Feestzaal Heidehof, Kerkendijk 126, 5712 EX Someren Heide. Alle afstanden mogen vanaf 08.00 uur starten. De ervaren wandelaars kunnen wandelen op de 40, 30 of 20 km. Voor degenen die minder willen wandelen en voor families met kinderen kan men tot uiterlijk 12.30 uur ook starten op de 15 of 10 km. Men moet om 17.00 uur weer terug zijn op de startlocatie. Onderweg heeft OLAT enkele wagen- en caférustposten ingericht. Er hangen pijlen en men krijgt een routebeschrijving mee, waardoor de routes eenvoudig zijn te wandelen. Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding genieten 50% korting op het inschrijfgeld. Uitgebreide informatie vindt u op www.olat.nl waar vooraf ook de route middels GPS tracks zijn te verkrijgen. Verdere inlichtingen zijn te verkrijgen via e-mail: dagtochten@olat.nl.


Muzikaal weekend in De Blauwe Kei waarbij
stilzitten onmogelijk is

Op vrijdag 11 november staan Saskia en Serge met hun liedjesprogramma om 20.30 uur in de Kleine Zaal. Op zaterdag 12 november staan Crazy Pianos op het programma met de voorstelling The best of! om 20.15 uur in de Rabobank Theaterzaal. Beide voorstellingen zijn op verzoek van het publiek terug in De Blauwe Kei.

Saskia en Serge
Sterker dan ooit is het vernieuwde liedjesprogramma van Saskia en Serge voor het theater. Het duo zingt uiteraard de bekende nummers Zomer in Zeeland en Het zijn de kleine dingen die het doen. Dit optreden bestaat echter niet alleen uit herkenbare hits van vroeger en nu, van zichzelf én van anderen. Ook humorvolle verhaaltjes en anekdotes over wat zij zoal hebben meegemaakt komen aan bod. Daarnaast is vooral de interactie met het publiek een belangrijk onderdeel van de voorstelling. In 2013 stonden Saskia en Serge ook in De Blauwe Kei en toen werd hun voorstelling door het publiek gewaardeerd met een 9,5.

Crazy Pianos
De muzikanten van Crazy Pianos weten als geen ander hoe ze een zaal op zijn kop kunnen zetten. De zingende, swingende, uitdagende en humoristische muzikanten op de drum, saxofoon en brandweerrode piano's maken er een muzikale rollercoaster van. Komend seizoen verzamelen ze de aller- aller- allergrootste hits en komen ze met een spetterend nieuw programma. Het doel? Hun liefde voor muziek delen met het publiek. The best of! is een muzikaal hoogstandje geschikt voor jong en oud, als u maar van muziek houdt! In 2012 waardeerde het publiek van De BlauweKei de show van Crazy Pianos met een 9.

Kaarten voor Saskia en Serge kosten € 19,- (inclusief pauzedrankje) en kaarten voor Crazy Pianos kosten € 27,50. Deze kaarten zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.


Crazy Pianos