Fakkeltocht2016
Fakkeltocht2016 Foto: Rob Nijmeijer

Sfeervolle fakkeltocht met 200 deelnemers zorgt voor een mooie opbrengst

Afgelopen zaterdag waren de eerste kinderen al druk aan het knutselen en aan het springen op de springkussen op het speciaal ingerichte evenementen terrein voor sportcafé Expreszo bij sporthal de Landing aan de Rooijseweg in Son en Breugel.

Er konden veilige lampionnen in elkaar worden geknutseld en je kon je laten schminken. Wa'n Klank speelde een vrolijk deuntje en tussendoor draaide DJ Mark Deckers muziek.

Door: Adrie Neervoort

Vanaf deze locatie ging voor de vierde keer de Fakkeltocht van start. De opbrengst van de tocht komt geheel ten goede aan Het Bijna Thuis Huis in Son en Breugel. De afgelopen weken konden er bij Cafetaria Henries Place, Cafetaria Spierings, Cafetaria De Gentiaan en Cafetaria De Smickel., Sportcafé Expreszo, Feestcafé de Bongerd, SonSport en bij Bloemsierkunst Le Soleil vouchers worden gekocht. Deze werden nu omgewisseld voor een fakkel. In totaal werden er meer dan 200 fakkels uitgereikt. Dat waren er meer dan in 2015.

Rond de klok van 18.30 uur ontstak de eregast van dit jaar, wethouder Ton van den Nieuwenhuijzen, de eerste fakkel. De wethouder liet weten onder de indruk te zijn van de samenhorigheid die een evenement als dit teweeg brengt. Vrijwilligers die zich belangeloos inzetten, bedrijven die met middelen en geld het evenement ondersteunen en natuurlijk de lopers die weer meelopen en zo een mooi bedrag aan het Bijna Thuis Huis schenken.

De lopers liepen een kleine 3,5 kilometer door de wijk De Gentiaan, veel bewoners van de wijk hadden gehoor geven aan het verzoek van de organisatie om een kaarsje voor het raam te zetten. Maar er stonden langs het parcours ook vuurkorven bij huizen en veel zwaaiende mensen achter de ramen. Het was een sfeervolle wandeling, waarbij zeker de jonge lopers zichtbaar genoten van de wandeling en het mogen dragen van de fakkel. "Mijn zoontje heeft echt uitgekeken naar deze avond, het is voor hem spannend en bijzonder maar bovenal super leuk" liet een vader desgevraagd weten.

"Weet je wat zo mooi is?" Vertelt Baer Hanraets, één van de organisatoren. "Er zijn ook mensen die een voucher kopen en weten dat ze niet meelopen, puur omdat ze het Bijna Thuis Huis willen ondersteunen."
Na een kleine anderhalf uur wandelen is iedereen weer terug waar het allemaal begon op het terrein voor Sportcafé Expeszo. Er kan nog wat gedronken of gegeten worden want aan alles is gedacht. De opbrengst die avond blijkt een kleine €1000,- te zijn, weer een mooi bedrag voor Het Bijna Thuis Huis.

De organisatie bedankt iedereen die de fakkeltocht mede mogelijk heeft gemaakt, en ook de lopers omdat zij weer massaal hebben deelgenomen. Namens Het Bijna Thuis Huis, heel erg bedankt!


Fakkeltocht2016
Fakkeltocht2016