Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Op zondag 20 november zingt het Sons Kamerkoor in de Kapelzaal van la Sonnerie in Son.

Omdat één van de koorleden van Italiaanse afkomst is, ontstond het idee voor een Italiaans concert. Het thema was al snel duidelijk: de liefde. En die wordt dus in het Italiaans bezongen.

De keus viel op liederen van Italiaanse componisten uit de late renaissance en de vroege barok, zoals Giovanni Gastoldi, Claudio Monteverdi, Giovanni Pierluigi da Palestrina en Orazio Vecchi. En ook op Italiaanse nocturnes van Mozart.

Deze componisten volgden hun muziekopleiding in de kerk. De invloed van de kerk verminderde evenwel in die periode. Tot dan was het ondenkbaar een andere dan een religieuze tekst toe te voegen aan muziek.
Allerlei aspecten van de liefde komen voorbij: de mooie ogen, de hunkering naar de geliefde, het afscheid en de verbittering achteraf. Ook kunt u genieten van een lofzang op de liefde en een zwanenzang. Bovendien bezingt het koor de liefde voor de natuur.
Ensemble Capriol verzorgt de intermezzo's. Klarinettrio El Viento begeleidt de nocturnes

Jubileumjaar
Het Sons Kamerkoor bestaat sinds 1972 en staat onder leiding van Marie-Astrid Zeinstra. Het koor zingt oude en moderne koormuziek, vanaf de middeleeuwen tot in de moderne tijd. Het betreft geestelijke en wereldlijke, ernstige en vrolijke muziek, voornamelijk a capella. Het koor stelt jaarlijks twee thematische concertprogramma's samen, treedt graag op en heeft ambitieuze plannen voor het jubileumjaar 2017.

Aanvang van het concert: 16.00 uur.
Het concert duurt vijf kwartier. De toegang is gratis / vrijwillige bijdrage na afloop.
Het Sons Kamerkoor heeft plaats voor een enthousiaste tenor en een enthousiaste bas. Hebt u belangstelling? Kijk dan eens op www.sonskamerkoor.nl en neem contact op met Dini Lange, secretaris van het koor, 0499-474202. De wekelijkse repetitie is op maandagavond in Den Bauw in Breugel.


Afbeelding