The Whitney Houston Show
The Whitney Houston Show Foto:

DeMooiSonenBreugelKrant Lezersactie

Whitney Houston komt tot leven in De Blauwe Kei
Alléén te zien in Veghel

Whitney Houston verkocht wereldwijd ruim 170 miljoen albums en werd bekroond met twee Emmy Awards, zes Grammy's en nog vele andere onderscheidingen. In 2012 overleed ze, maar dankzij Belinda Davids leeft ze voort in het theater. De Zuid-Afrikaanse Davids werd na een uitvoerig traject van audities gekozen voor The Whitney Houston Show. Een show die te zien was in onder andere Australië en Zuid-Afrika, maar die in Nederland enkel te zien is in Theater De Blauwe Kei in Veghel op zondag 27 november.

Niet alleen de stem van Davids komt ongelofelijk dicht bij het originele stemgeluid van Whitney, ze is tevens in staat om de enorme energie en het gevoel van soul, die zo kenmerkend waren voor de zangeres, over te brengen. The Whitney Houston Show is een indrukwekkende en emotionele show met de grootste hits en ballads van Houston zoals I will always love you en I'm every woman. Met een gala-setting, complete band, dansers en originele beelden van Whitney Houston op een scherm, is deze tributeshow een overweldigend eerbetoon.

Belinda Davids begon al op jonge leeftijd aan haar zangcarrière. "Ik herinner het me nog als de dag van gisteren. Op vijfjarige leeftijd zong ik, gekleed in een witte jurk en met lange vlechten in mijn haar, met mijn oma in een gospelkoor. Ik weet nog dat er zelfs mensen waren die moesten huilen toen ik het Zuid-Afrikaanse lied Gee my die liefde zong. Op veertienjarige leeftijd trad ik voor het eerst professioneel op in een jazzband. Twee jaar later tekende ik mijn eerste contract bij een platenlabel en bracht ik mijn eerste album uit." Artiesten die Belinda hebben geïnspireerd om te gaan zingen zijn onder andere Aretha Franklin, Chaka Khan en uiteraard Whitney Houston. "Van de liedjes I will always love you, I have nothing en Run to you krijg ik letterlijk kippenvel." Tegenwoordig luistert ze naar bijna alles. "Adèle, Sam Smith, Emeli Sandé en Beyoncé inspireren me allemaal op een bepaalde manier."

Om in de huid van Whitney Houston te kruipen versloeg ze 15.000 andere auditanten, afkomstig uit diverse landen. "Ik moest me uiteraard goed verdiepen in haar manier van doen en trainen om fysiek in vorm te raken. Ik vind het geweldig dat ik nu, na 25 jaar in het vak te zitten, Whitney Houston mag spelen." Wat men kan verwachten van de show? "Alles wat ik wil zeggen is: neem je dansschoenen en zakdoekjes mee, want er wordt gedanst maar er zal ook een traan gelaten worden. Als je van Whitney Houston houdt, dan houd je ook van de deze show."

Kaarten voor The Whitney Houston Show kosten € 33,- (inclusief drankje) en zijn te reserveren via www.blauwekei.nl, telefonisch via (0413) 34 25 55 of aan de theaterkassa op werkdagen tussen 13.00 en 17.00 uur.

Maak kans op vrijkaarten!
Stuur uiterlijk maandag 21 november een e-mail o.v.v. MooiSonenBreugel actie Whitney naar info@blauwekei.nl en maak kans op twee kaarten voor The Whitney Houston Show op zondag 27 november.