Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Archipel bedankt

Het appartementencomplex Cederstaete in Son en Breugel heeft sinds kort deuren die automatisch open en dicht gaan. Deze aanpassing was een wens van een aantal bewoners van Cederstaete, het appartementencomplex in De Bontstraat in Son en Breugel.

Door: Adrie Neervoort

Hoewel het gebouw nooit echt bedoeld was voor bewoning door ouderen met een fysieke beperking begreep de eigenaar Archipel natuurlijk wel dat de praktijk anders was. Zij hebben dan ook vanaf het begin, toen het verzoek kwam om aanpassing van de toegangsdeuren door de huidige huurders, meegewerkt aan een oplossing. Een oplossing die ook wat Archipel betreft te lang heeft geduurd.
Maar bij het aanpassing van de deuren was ook de veiligheid belangrijk, hoe zorg je ervoor dat er geen ongenode gasten binnenkomen en welke veiligheid bouw je in bij het openen en sluiten van de deuren. Als deze vragen moesten beantwoord worden en ook uitvoerbaar zijn.
Maar uiteindelijk zijn de deuren dus vervangen door automatische deuren. Door eenvoudig op een paneel te duwen gaan de deuren automatisch open. Ook is er een sensor die de deur openhoudt zolang de persoon nog niet naar buiten is gegaan. Ook kunnen de bewoners als zij in hun appartement zijn de deur bedienen om bezoekers binnen te laten. Aan de buitenkant van het gebouw is een sensor geplaatst die bij herkenning van een "badge",die alleen de bewoners hebben de deur opent.
De bewoners zijn heel blij met de oplossing die niet alleen gemakkelijk is, maar ook veilig. Zij zijn Archipel dan ook zeer dankbaar dat zij het probleem zo perfect hebben opgelost .