Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

De beste service bieden, helder communiceren en geen nee verkopen. Altijd een oplossing

Het gerenommeerde Eindhovense autobedrijf Bos & Slegers bestaat 25 jaar. En dat is deze maand uitgebreid gevierd. Terecht. Want Gerard en Alma Slegers en Marcel Bos hebben de afgelopen 25 jaar keihard gewerkt om te komen waar ze nu met hun bedrijf staan.
Jaren waarin ze een ontelbaar aantal klanten hielpen, heel veel gelachen hebben, maar ook problemen die op hun weg kwamen samen overwonnen. Het zijn drie hele verschillende mensen, maar in hun opvatting over hoe je met klanten omgaat zijn ze opvallend eensgezind: "Kan niet bestaat eigenlijk niet bij ons. Wij bieden iedereen die bij ons komt altijd een passende oplossing".

"Twee automonteurs die elkaar via familie en via het werk leerden kennen. Zo is het begonnen", begint Gerard Slegers. "We kregen de kans om samen - want individueel hadden we daar niet genoeg geld voor - een partij auto's te kopen, klaar te maken en weer door te verkopen. We werkten allebei vanuit huis, dus beschikten destijds nog over twee filialen in plaats van één nu. In die zin zijn we er dus niet op vooruitgegaan..."
"We hebben toen onze activiteiten voortgezet in het pand dat we kochten aan de Schootstraat", vult Marcel aan. "Daar hebben we 15 jaar gezeten, maar door de groeiende bedrijvigheid en onze ruime openingstijden (ook 's avonds) matchte dat niet meer goed met de omgeving. Daarbij maakten we een professionaliseringsslag en hadden we behoefte aan een meer representatieve werkomgeving. Dat werd ons huidige pand op industrieterrein De Kapelbeemd."

'Mensen altijd goed willen behandelen. Dat is wat ons bindt.'

Professionalisering
Alma: "Door onze nieuwe uitstraling, onze andere manier van werken en onze aansluiting bij de serviceformule Bosch Car Service (in 2005) kregen we er een nieuwe klantenkring bij. De zakelijke markt wist ons nu ook te vinden." Gerard: "We bedienen inmiddels nagenoeg alle grote leasemaatschappijen in Nederland als het om service en onderhoud gaat. In 2006 kregen we zelfs 'De Toonzetter' uitgereikt: de prijs voor het meest innovatieve autobedrijf in Nederland. Destijds werkten we namelijk ook nog voor de ANWB en reden we zo'n 6000 keer per jaar uit om gestrande auto's pechhulp te verlenen. Deze samenwerking hebben we inmiddels beëindigd."

Allround kennis en ervaring
Marcel: "Ik ben nog steeds blij dat we in 2005 kozen voor Bosch Car Service. En ik juich ook toe dat we volledig merkonafhankelijk werken. Wij hoeven iemand die op zoek is naar een nieuwe auto of occasion nooit 'een bepaalde richting' op te duwen.
Daarbij zijn onze monteurs - mede daardoor - van alle markten thuis. Wij 'leren' namelijk geen merken maar systemen. De techniek van auto's is de afgelopen jaren, o.a. door computertechnologie en emissievereisten, ook steeds complexer geworden. Wat ik daarbij belangrijk vind is, dat ik onze klanten bij een reparatie goed kan informeren. Dat ik ze helder uit kan leggen wat het probleem is en hoe we het verhelpen. Ik wil niet dat het voor hen als een 'black box' voelt. Ik merk dat dit heel erg gewaardeerd wordt."

Automotive wereld verandert
Gerard: "De grootste verandering is de opkomst van internet. Dat maakt onze wereld steeds groter en sneller, maar ook onpersoonlijker. Vaak zien we klanten niet eens meer bij het brengen en halen van hun auto, omdat alles via mail of chat gaat. Ik vind dat wel eens jammer." "Maar veel mensen vinden dit juist heel prettig en efficiënt", reageert Alma. "En wij willen natuurlijk ook gewoon tegemoetkomen aan hele praktische wensen van klanten." Gerard: "Zo had ik vijf jaar geleden ook niet gedacht dat ik Europees auto's zou in- en verkopen. Maar dat is nu toch echt wel het geval. Het is uiteindelijk gewoon het spel van vraag en aanbod. Het gros van onze auto's komt wel uit Duitsland, gewoonweg omdat ik met de werkwijzen en kwaliteit in dat land de beste ervaringen heb."

Bos & Slegers klaar voor de toekomst
Alma: "De situatie is nu heel anders dan toen we 25 jaar geleden met z'n drieën aan de keukentafel zaten om dingen te bespreken. Ons bedrijf is fors gegroeid en dus moeten wij meegroeien. We werken momenteel met een bedrijfscoach die ons een spiegel voorhoudt en tekortkomingen bijslijpt. Deze heeft er nu al voor gezorgd dat onze resultaten beter zijn en iedereen fijner werkt. En last but not least, we hebben natuurlijk een fantastisch team. Iedereen heeft hart voor de klanten en voor mobiliteit. Niemand is bij ons een nummer en dat voelen mensen ook zo. Laat de volgende 25 jaar maar komen!"