Het team tijdens de eerste dag van de stedentennis
Het team tijdens de eerste dag van de stedentennis Foto: Adrie Neervoort

Stedentennis

Stedentennis dag 1; Op deze koude en regenachtige herfstdag stonden er weer veel topspelers van Teamtennis Son klaar om gezamenlijk ten strijde te trekken. De eerste hindernis op weg naar hopelijk weer een topnotering in de poule was de combinatie van Berlicum en Rosmalen.
Helaas kon het team voor het eerst sinds lange tijd niet met gehele bezetting aantreden. Ondanks vele belletjes en berichtjes kwam het team een meisje t/m12 tekort waardoor we met een 4-0 achterstand zouden beginnen. Wel mochten we kennis maken met vier nieuwe spelers voor ons Stedentennis team. Esmee van der Heijden komt uit voor de meisjes t/m12, Ruben Weijer bij de jongens t/m12, Wesley Muijs bij de jongens t/m23 en Ieke van Vught speelde mee in de meisjes t/m23.

Bij de categorie t/m 12 en t/m 14 kregen we het zwaar te verduren vandaag. Bij de enkelpartijen werd er één punt binnen gehaald door Malon Luteijn, de rest kreeg nul op het rekest. Bij de meisjes 16 en 23 wonnen we juist alle enkelpartijen waardoor we toch een beetje aan wisten te haken. Bij de heren t/m 16 werd er echter verloren en bij de jongens 23 deelden beide heren de punten. Na de enkelpartijen stonden we hierdoor op 23-11. Gelukkig zijn we met de dubbelpartijen vaak sterk; dacht de optimistische trainer. Helaas wist alleen de meisjes t/m 16 dubbel van Jade Kluijtmans en Anne Vercoelen de overwinning te pakken. Einduitslag was hierdoor 35-13 in het voordeel van Berlicum/Rosmalen.
Snel onze wonden likken, want volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen West-Brabant. Zij hebben eerder twee wedstrijddagen verloren, dus ons wacht de taak daar een drie op een rij van te maken.


Waterpolodames Argo verliezen van de keepster

Afgelopen weekend stond het duel tegen Lutra op het programma voor de waterpolodames van Argo. Op papier en vanuit het verleden altijd een mooie, spannende partij tussen 2 gelijkwaardige teams.
Ook afgelopen weekend werd het een spannende wedstrijd tot aan het einde van de wedstijd. Echter was Argo als team veel beter dan Lutra, alleen had Lutra een keepster die bijna iedere bal eruit wist te houden. Argo heeft zeker tot 5 maal toe alleen voor de keepster gelegen en niet weten te scoren. Daarnaast konden ook de 2 strafworpen niet verzilverd worden en een aantal overtalsituaties werden in de kiem gesmoord door de verdediging en vooral ook door de keepster van Lutra. Voor het creëren van kansen scoorde Argo zeker een voldoende, voor het afmaken uiteindelijk een onvoldoende. Zelfs met een goede keepster bij de tegenstander had er veel meer uitgehaald moeten worden. Met een einduitslag van 5-6 in het voordeel van Lutra zakt Argo af naar de onderste regionen in de competitie. Voor de motivatie en zelfvertrouwen is het belangrijk om volgende week in een uitwedstrijd tegen PSV weer wat punten te halen. Doelpunten van Argo zijn gemaakt door Tamara Vervoort, Josine Raaijmakers en Liesbeth van der Korst (3x).

B1 - Lutra 6-6
CJ1 - TRB-RES 6-11
CM1 - SBC2000 5-3
D1 - Lutra 0-7
Dames 1 - Lutra 5-6
E1 - PSV 4-3
Heren 1 - Lutra 5-8

Programma
Zaterdag:
SBC2000 - CJ1 in De Wisselaar te Breda 14:15 uur
PSV - CM1 in De Tongelreep te Eindhoven 15:50 uur
VZV Njord - E1 in Den Ekkerman te Veldhoven 16:00 uur
AquAmigos - Heren 1 in Olympia te Waalwijk 16:05 uur
VZV Njord - D1 in Den Ekkerman te Veldhoven 17:30 uur
VZV Njord - B1 in Den Ekkerman te Veldhoven 19:15 uur

Zondag:
PSV - Dames 1 in De Tongelreep te Eindhoven 13:30 uur


Argo zwemmen

Afgelopen weekend stond in heel Nederland de tweede ronde van de Zwemcompetitie op het programma.
Argo zwom deze wedstrijd in zwembad De Kwel in Cuijk, samen met Merlet en Zeester Meerval. Namens Argo namen 32 zwemmers deel die 11 keer een 1e plaats, 8 keer een 2e plaats en 10 keer een 3e plaats behaalden. Er werden 35 persoonlijke records gezwommen. Deze ronde is Argo als 5e geëindigd. Na twee ronden is Argo opgeklommen naar een 6e plaats. De volgende Competitieronde staat op 12 februari op het programma. Dan ontvangt Argo in zwembad De Neul De Dommelbaarzen en Tempo.

Komende zondag nemen de zwemmers van de Wedstrijdgroep in zwembad 'De Wiemel' in Deurne deel aan de 2e Solo wedstrijd, aanvang 14.00 uur.


DBD handhaaft tweede plaats in competitie

De zwemmers van DBD hebben afgelopen zondag in eigen bad weer zeer goed gezwommen.
Zij wisten maar liefst 50 persoonlijke records te verbeteren, waarvan 12 door de zwemmers uit Son en Breugel. In totaal waren er 21 medailles voor de zwemmers. De tegenstanders waren ditmaal ZPK Budel, EOZC Oirschot en de Dokkelaers Hilvarenbeek.
Tijdens de estafette 4x100 vrije slag dames (12 jaar en ouder) werd DBD1 na een mooie race eerste en DBD2 werd derde. Nienke Versteegen wist als startzwemmer van DBD1 haar tijd op de 100 meter vrij te verbeteren.
Bobby van Dijk zwom 50 meter schoolslag en 200 meter wisselslag. Op de 200 meter wisselslag miste hij net het limiet voor het NK. Wel werden zijn beide afstanden beloond met twee gouden medailles.
Nienke Versteegen zwom dezelfde afstanden als Bobby. Op de wissel werd zij eerst en op de schoolslag tweede.
Tim Versteegen zwom de 100 meter vrij en 50 meter vlinderslag. Op de 100 meter vrij werd hij tweede.
Franciena van den Bemt zwom 50 school en 100 wissel, Ingrid Versteegen de 50 meter rug en Wout van Dijk de 200 meter vrij. Alle zwemmers wisten op de genoemde afstanden hun persoonlijk record te verbeteren.
In de afsluitende estafette 4x50 meter vrije slag jongens (11-15 jaar) werden de jongens van DBD eerste. Als startzwemmer tikte Tim als eerste aan en wist hij zijn tijd te verbeteren. Helaas werd daarna een kleine achterstand opgelopen maar gelukkig wist Bobby als slotzwemmer deze om te zetten in een ruime voorsprong.
Ook ditmaal werd DBD tweede in de competitie achter PSV2, een mooie plaats die de zwemmers graag willen behouden in de laatste twee competitiewedstrijden omdat deze recht geeft op promotie naar de eerste klasse.