Laatste mogelijkheid om je in te schrijven voor een cursus weerbaarheid.

Vanaf 9 december start er weer een nieuwe weerbaarheidtraining voor meisjes uit groep 7 en 8 en het 1ste jaar van het voortgezet onderwijs. Inschrijven kan nog tot 3 december a.s., ben er daarom snel bij. Voor iedereen die het belangrijk vindt om op een goede manier voor zichzelf op te komen en die respect heeft voor een ander organiseert jongerencentrum Oase een weerbaarheidtraining! Deze succesvolle training werd al door vele verschillende meiden doorlopen, zij hadden alleen maar positieve reacties na afloop van de cursus.

Mogelijk maakt u zich zorgen om het toenemende geweld in de samenleving. Daarnaast vindt u wellicht ook dat uw kinderen zich veilig moeten kunnen voelen, thuis maar ook op school en op straat. De weerbaarheidtraining van jongerencentrum Oase is geschikt voor meisjes van groep 7 en 8 en het 1ste jaar voortgezet onderwijs. Het kan jongeren betreffen die weerbaarder zouden mogen worden maar de training is tevens geschikt voor meisjes die soms te gemakkelijk of te fel reageren. Weerbaar zijn betekent dat je op een goede manier kunt opkomen voor jezelf. Kinderen bespreken met elkaar ongewenste situaties en hoe je die kunt voorkomen. En hoe ze zichzelf in veiligheid kunnen brengen en hulp kunnen vragen wanneer dat nodig is. In de lessen wordt veel aandacht besteed aan uitstraling en houding.

De kinderen oefenen technieken om lichamelijk weerbaarder te worden zonder dat dit hoeft te leiden tot agressie. De technieken zijn gericht op loskomen, afweren en ontwijken. Onderwerpen die in deze training aan bod komen zijn: hulp vragen, grenzen stellen, groepsdruk, houding en uitstraling, samenwerken, zelfverdedigingstechnieken, pesten en gepest worden. De cursus wordt gegeven door Sandra ten Brinck, een gediplomeerde trainster.
De training bestaat uit zes lessen van 1,5 uur en één les van 1 uur en wordt gegeven op de vrijdagavond van 19:00 tot 20:30 uur. De groep bestaat uit maximaal 15 deelnemers en de kosten voor deze training bedragen slechts 40 euro. Inschrijven kan door een e-mail te sturen naar info@jc-oase.nl.        
Voor vragen kunt u mailen of contact opnemen met 06-52522825. De cursus start op vrijdag 9 december a.s.