SBC JO13-3 niet opgewassen tegen Unitas JO13-5

SBC JO13 speelde op 12 november weer eens op de Schuttersheide. De verwachtingen waren na de resultaten van de laatste weken wat opgeschroefd. Tegenstander was Unitas JO13-05 dat merkwaardig genoeg slechts twee wedstrijden had gespeeld. Beide thuiswedstrijden werden gewonnen. Één ervan was in oktober tegen SBC. De Sonse ploeg heeft slechte herinneringen aan dit duel. Ze waren toen veel beter dan de Eindhovenaren, maar zelfs met een 2-0 voorsprong werd er in de slotfase geflatteerd verloren.
SBC had dus wat recht te zetten.

Unitas JO13-5 laat SBC het spel maken en gokt op de counter. De eerste kansen zijn er voor de Eindhovenaren. De kleine snelle spits kan alleen op het Sonse doel afgaan, maar Bart grijpt uitstekend in. Verder dan een mogelijkheid uit een hoekschop als Freek maar net over schiet komt SBC niet. Na een mooie Eindhovense aanval is het dan toch raak. De paal brengt in eerste instantie nog redding, maar in de rebound wordt de bal in het doel geschoten: 0-1. Nog geen twee minuten later kan hun lange spits rustig door het strafschop gebied wandelen en uithalen: 0-2. Een tegenvaller voor de Sonse ploeg. Het is moeilijk voetballen tegen Unitas dat sterker lijkt dan van te voren werd gedacht. Verder dan een schot van afstand van Wessel en een kans voor Chris van de Vorst na een individuele actie komt SBC niet.

Na de pauze gebeurd er voor beide doelen opnieuw weinig. Dat is ook de verdienste van de Sonse verdediging. Jelle speelt de Eindhovens spits geheel uit de wedstrijd en geeft hem geen millimeter ruimte.
Tien minuten voor tijd komt SBC onverwacht terug in de wedstrijd. Raoul schiet op de keeper en in de rebound scoort Chris Weijers: 1-2. Unitas zet er nog maar eens een tandje bij. En uit een hoekschop maakt Nick ongelukkig hands. De scheidsrechter geeft een strafschop. De inzet van de spits van Unitas wordt echter met een katachtige reactie van Bart onschadelijk gemaakt en in de rebound wordt de bal wild over geschoten. SBC blijft zo in de wedstrijd, maar krijgt drie minuten later alsnog de deksel op zijn neus als de Eindhovenaren de wedstrijd in het slot gooien, nadat ze de Sonse verdediging simpel uitspelen: 1-3.

In de slotfase probeert SBC het nog spannend te maken, maar verder dan een schot van Chris Weijers komt de Sonse club niet.

Zo wordt er weer eens een keer verloren, volgende week gaat SBC op bezoek bij titelkandidaat Best Vooruit, een lastige uitwedstrijd. Maar in deze gekke competitie is van alles mogelijk.