woensdag 16 november

Gedachten over en rond Islamitische(?) Kunst

Kunstvereniging Ars Longa organiseert op woensdag 16 november een lezing door Luc Pruijn, met als titel "Gedachten over en rond Islamitische (?) Kunst".
Drs. Luc Pruijn is historicus, met als specialisatie de geschiedenis van het Midden-Oosten. Hij leidde Stichting Ar@besk, die in de jaren 2000 – 2006 diverse activiteiten rond Islamitische kunst ontplooide. Luc Pruijn is sinds 2006 directeur van Bibliotheek Dommeldal (Son en Breugel, Nuenen en Geldrop).De lezing is in de Sonnerie in Son en Breugel en vangt aan om 20.00 uur.
Kunstvereniging Ars Longa organiseert de lezing, maar ook niet-leden zijn van harte welkom. Zij betalen een entree van € 2,00.

donderdag 17 november

Pubkwis in 't Hart van Son .

De pubkwis van het Hart van Son van donderdag 10 november is verplaatst naar donderdag 17 november. Gezellige Kwis met vragen in allerlei categorieën. 't Hart van Son Deelname € 3,- p.p Min. deelname 2 pers. en maximaal 5 pers.

vrijdag 18 november tot zaterdag 31 december

Rikken bij RKVV Nederwetten,

Op vrijdag 4 november is het weer tijd om gezellig een kaartje te gaan leggen in het Piet Renders paviljoen bij RKVV Nederwetten, de volgende datum's zijn: 18 november, 2 december en 16 december, 6 januari 2017, 20 januari 2017, 3 februari 2017 en de laatste op 17 februari 2017. Voor iedereen leden en niet leden zijn welkom. Kantine open om 20.00 uur, aanvang rikken 20.30 uur.

zaterdag 19 november

Old Grey & Restless en The Booze Brothers Band in het Vestzaktheater.

Zaterdagavond 19 November een uniek dubbelconcert met Old Grey & Restless en The Booze Brothers Band in het Vestzaktheater. Aanvang 20.30 uur , toegang gratis. Soul and Rhythm & Blues & Rock uit de jaren 60/70.

Suriname, Suriname, wat ben je mooi!

Nieuwsgierig naar Suriname? Kom dan naar de Suriname-avond met beamer, door Frits Loeffen, en trek mee het oerwoud in onder het genot van een kopje koffie of thee. Toegang, inclusief een kop koffie of thee: € 5,- De opbrengst gaat naar "Talenten gevraagd", een plaatselijke actie van de PKN voor de vluchtelingen in het Middenoosten.
De Boerderij in Breugel zaterdag 19 november aanvang 16.00 uur.

zondag 20 november

Sons Kamerkoor

Het Kamerkoor olv Marie-Astrid Zeinstra mmv ensemble Capriol en klarinettrio El Viento brengt u Con Amore, italiaanse muziek van da Palestrina tot Mozart. Zondag 20 november in de Kapelzaal van La Sonnerie om 16.00 uur. Toegang gratis- vrijwillige bijdrage. Hotel restaurant La Sonnerie Nieuwstraat 45 Son en Breugel

Uitwisselingsconcert Harmonie Pro Honore et Virtute

Pro Honore et Virtute uit Son en Breugel organiseert op zondag 20 november een uitwisselingsconcert met fanfare Wilhelmina uit Vlierden. Dit concert zal ook voor u verzorgd worden in Cafe-Restaurant de Zwaan vanaf 14.00 uur. Inloop vanaf 13.30. De toegang is gratis en u bent allen van harte welkom.

donderdag 1 december

Themamiddag en - avond "Dementie"

Je staat er niet alleen voor
Donderdagmiddag en -avond 1 december 2016 14.00 - 16.00 uur 19.30 - 21.30 uur Thermae Son, Thermaelaan 2
Deze informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door de werkgroep Dementievriendelijk Son en Breugel Sprekers zijn: - Robert Visser, wethouder - Simone den Uijl, Stichting 2109 - Odette Winia, mantelzorger - Sander van Rooij (AH) en Marcel Verhoeven (Plus) Dagvoorzitter is Els van Dieten Het middag- en avondprogramma zijn hetzelfde.
De toegang is gratis. Iedereen is welkom, aanmelden hoeft niet. Zaal is 's-middags open om 13.30 uur en 's-avonds om 19.00 uur Meer informatie via e-mail: Paul.Dekkers@levgroep.nl of telefonisch: 06-41436865

zaterdag 16 december

Doe een hartewens voor een ander mensl
Wat wens een ander mens? De ondernemers van Son en Breugel gaan in samenwerking met de LionsClub wensen vervullen. Wensen die mensen hebben voor een ander mensen.Op vrijdagavond worden de eerste 10 wensen verwezenlijk. Hoe deze wensen kenbaar kunt maken leest u o.a. binnen in deze krant.

zaterdag 17 december

SantaRun Son en Breugel

Doe mee aan het feelgood event van het jaar: De SantaRun Son en Breugel! Ladies' Circle Son en Breugel organiseert op zaterdag 17 december een SantaRun in Son en Breugel. De SantaRun is een 'funloop' die voor iedereen toegankelijk is. Steun de goede doelen (schoolschaaten en make-a-wish) met jouw deelname aan de SantaRun Son en Breugel. Alle deelnemers lopen verkleed als kerstman het parcours en kleuren zo ons dorp rood! Ervaar ook de gezelligheid, het gevoel van saamhorigheid en de warmte in de koudste tijd van het jaar. Meer informatie vind je op: http://son-en-breugel.santarun.nl/ en https://www.facebook.com/SantaRun-Son-en-Breugel-920271014743942/

tot maandag 19 december

Dichterbij in Beeld

Dichterbij in Beeld Vijf dichters van het collectief "DichtBij " selecteerden hun mooiste gedichten. Zestien beeldend kunstenaars van kunstvereniging Ars Longa lieten zich erdoor inspireren, in schilderijen, foto's en sculpturen. Het resultaat is een uniek ensemble van kunst om te lezen, te kijken en te genieten. "Dichterbij in Beeld", een bijzondere tentoonstelling in de Dommeldal bibliotheek van Son en Breugel. De tentoonstelling kan tot 19 december worden bezocht, tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Nadere informatie is te verkrijgen bij: Annelies Schoth( 0499-471003) Ad van Etten (0499-460136)

tot zaterdag 31 december

Ars Longa expositie in de Sonnerie.

Op zaterdag 5 november is de opening van een nieuwe Ars Longa expositie in de Sonnerie. Willem Berkers toont KLEUR RIJK, "een kleurrijke relatie tussen een afbeelding op een foto en het fotopapier". De werken zijn gemaakt in samenwerking met fotografe Myriam Merks. Een ieder is welkom voor de opening op 5 november om 16:00 uur. Daarna is de expositie tot 31 januari dagelijks te bezoeken tijdens openingstijden van La Sonnerie