Afbeelding
Foto: Annemieke van Tinteren

Warm welkom voor Sinterklaas en zijn zwarte Pieten

Vol verwachting klopte alle harten van de kinderen die afgelopen zondag aan het kanaal stonden te wachten op Sinterklaas en zijn Pieten.
Het weer mocht de pret absoluut niet drukken en de rijen mensen, verscholen onder hun paraplu, mijters en pietenmutsen, waren niet te tellen.

Door: Kristel Pols - Engel

De gezichtjes die heen en weer schoten om te kijken of er al iemand in aantocht is, en dan de opluchting en blijdschap als de Sint er dan toch écht aankomt onbetaalbaar.
Alle kinderen krijgen de kans om oog in oog met de Sint te staan. Een wuif of zelfs een dab van de Sint was de beloning voor het wachten in de regen.

De harmonie, waarvoor veel respect met deze weersomstandigheden, zette koers uit naar het gemeentehuis waar de Sint en zijn Pieten werden verwelkomt door wethouder Kees Vortman.

Het spektakel ging daar verder...
Twee boeven wilden de staf van Sinterklaas afpakken, maar door de oplettendheid van de kinderen werd daar door de politie, gelukkig op tijd, een stokje voor gestoken. Gelukkig maar, eind goed al goed.

Als afsluiting op het gemeentehuis werd Hans Poppelaars door de Sint bedankt voor zijn 40 jaar lange inzet tijdens de intocht van Sinterklaas in Son en Breugel.

Voor mijn kinderen, en stiekem ook voor mij, blijft het Sinterklaasfeest het meest magische feest van het jaar. Welkom Sinterklaasje.

Stuur je leukste Sinterklaas of zwarte Piet foto naar DeMooiSonenBreugelKrant.

Misschien heeft u ook veel foto's gemaakt van de intocht of juist daarna, toen de eerste keer de schoen was gezet. Heeft u zo een leuke bijzonder of gewoon spontane foto van uw zoon, dochter, neefje, nichtje of kleinkind? Mail die dan voor maandag 28 november naar redactie@demooisonenbreugelkrant.nl Vermeldt wel even uw naam en adres erbij. De leukste foto's plaatsen we in onze uitgave van woensdag 30 november aanstaande. En de leukste vijf inzendingen krijgen van ons een cadeautje.


Afbeelding
Afbeelding
Sinterklaas doet
Afbeelding
Hans Poppelaars neemt afscheid na 40 jaar Sinterklaas Comité
Sint en zijn Pieten 2016
Afbeelding
Afbeelding