Herfsttoernooi
Herfsttoernooi F

Corridor D1 houdt geen spaander heel
van Rosolo D2

De winterse maanden zijn aangebroken en dat betekend dat de korfballers binnen gaan spelen. Op 12 november begon de zaalcompetitie. De Corridor D1 beet de spits af tegen Rosolo D2. Rosolo komt uit Reusel een dorp vlakbij de Belgische grens.
De Corridor D1 heeft nog altijd personele problemen. Mirna is nog steeds geblesseerd en Pien kon niet mee doen. Oude bekenden van de D1 Maud Kremers en Yara waren hun vervangers. Femke maakte vandaag haar debuut in de wereld van het korfbal. Ze deed het niet onverdienstelijk.

In het begin van de wedstrijd zijn de verhoudingen meteen zichtbaar. De Corridor D1 is oppermachtig. Het pakt Rosolo direct hard aan. De meiden met het geel zwarte tenue komen adem te kort. Het duurt ook niet lang voordat het ijs is gebroken. Linn geeft de bal aan Maud Kremers die simpel raak gooit: 1-0. De Corridor D1 krijgt veel kansen en de tweede treffer blijft ook niet lang uit. Maud Schalken geeft de bal op Maud Kremers die weer trefzeker is: 2-0. Rosolo D2 kan niet imponeren en komt zelfs niet in het aanvalsvak.
De Corridor D1 krijgt veel mogelijkheden, maar Maud Schalken en Linn hebben pech als de bal op de verkeerde kant van de korf stuit. Maar dan maakt Maud Kremers in de kluts haar derde treffer en dus een loepzuivere hattrick. De groen witte uit Breugel zetten er nog een tandje bij en leggen Rosolo op de pijnbank. Nadat Fenne, Yara en Ellis hun kansen niet benutten, maakt uiteindelijk Fenne de 4-0. Na een mooie combinatie geeft Lisa de bal op Ellis die raak gooit: 5-0. Rosolo D2 wordt compleet weggespeeld en Fenne strooit nog meer zout in de wonden als ze scoort na een doorloopbal in de ruimte: 6-0.
Rosolo D2 krijgt echter een grote kans om een tegentreffer te maken. Femke is ongelukkig met het verdedigen en de scheidsrechter legt de bal op de stip. Rosolo benut het buitenkansje niet en blijft zo steken op nul doelpunten. Vlak voor rust onderschept Lisa knap de bal en gunt zo Yara ook een treffer: 7-0.

Een dramatische uitslag dreigt er voor Rosolo D2, want ook in de tweede helft wordt het zwakke team van het kastje naar de muur gestuurd. Maud Kremers scoort al snel de 8-0. Een paar minuten later geeft Linn een assist op Anne die keurig raak gooit: 9-0. Nadat één van de hulpeloze Reuselse even niet oplet, onderschept Maud Kremers de bal en gaat alleen op de korf af en scoort de 10-0. Even later geeft Linn de bal op Maud Schalken en ze rond het van grote afstand mooi af: 11-0. De honger naar doelpunten is bij De Corridor D1 nog lang niet gestild. Maud Schalken geeft dit keer de bal aan Linn die raak gooit: 12-0. Ellis maakt de 13-0 op aangeven van Lisa. In de slotfase laat Ellis haar specialiteit zien door van grote afstand raak te gooien: 14-0. Een paar minuten later belandt de bal na een aanval van Rosolo D2 op de rand van de korf. Het blijkt de enige kans van Rosolo D2 in de wedstrijd. De Reuselnaren zijn blij dat het eindsignaal klinkt en vertrekken met de staart tussen de benen.
En zo begint De Corridor D1 meer als uitstekend aan de competitie.
Over twee weken komt De Klimroos D2 op bezoek in de Landing in Son, hopelijk zal dit team meer tegenstand bieden.


Volop gezelligheid bij BC Scarabee!

Het is nog vroeg in het seizoen, maar bij Badmintonclub Scarabee zijn er al weer een aantal sportieve en gezellige toernooien georganiseerd.

Vooral het familietoernooi en het herfsttoernooi waren een groot succes. De jeugdspelers hadden bij het familietoernooi de mogelijkheid om een familielid te laten zien hoe leuk hun badmintonsport is. Tijdens een gezellig toernooi waarbij een jeugdspeler en familie lid het samen opnamen tegen andere koppels waren er weer flink wat mooie partijen gezien!

Daarnaast heeft bij de senioren het Herfsttoernooi plaatsgevonden; een toernooi in het teken van sportiviteit en gezelligheid. De organisatie is elke keer in de handen van twee andere leden en dit keer was er weer een origineel toernooi opgezet. Door gebruik van te maken van handicaps, werd de kans om te winnen voor iedereen even groot. Dat zorgde ervoor dat iedereen, ondanks niveau of leeftijd, een leuke en fanatieke avond had. Aan het eind van de avond was er uiteraard de prijsuitreiking gevolgd door een gezellige borrel.


Indoor Breugel 2016
Hét paardensportevenement in de regio

Indoor Breugel is een begrip in de regio. De dressuur- en springwedstrijd vindt standaard plaats in de laatste 2 weekenden van november in manage de Molenheide te Schijndel. Dit jaar wordt op 19 en 20 november de springwedstrijd verreden. Het laatste weekend van november staat geheel in het teken van de dressuursport.

Spectaculaire en gezellig showblokken
Tijdens het springweekend, vindt op zaterdagavond om 19.00 uur het 'Trendycars.nl Teamspringen' plaats. Een spannende rubriek waarin 7 teams van ieder 4 ruiters en/of amazones strijden om de hoogste eer. Het belooft een mooie en gezellige avond te worden.

Tijdens het dressuurweekend presenteren wij op zondagmiddag 27 november, wederom de Decor Son Finale. De allerbeste ruiters en/of amazones per klasse worden uitgenodigd om deel te nemen aan deze finalerubriek. Het bijzondere van de Decor Son Finale is dat de dressuurruiters een dressuurproef rijden ondersteund door 'live' pianomuziek. Een uniek concept waar ruiters en amazones al jaren ontzettend enthousiast over zijn.

Kortom, het beloven weer twee mooie weekenden vol met paardensport te worden. Wij verwelkomen u dan ook graag de komende twee weekenden in Schijndel. Volg het concours op Facebook door een like te geven aan 'INDOOR BREUGEL' en blijf op de hoogte van al het nieuws rondom dit paardensportevenement.