Tekort aan sociale huurwoningen in Son en Breugel

Na jaren van stilstand in de woningbouw zien we nu gelukkig weer meer bouwactiviteiten in Nederland en dus ook in Son en Breugel.
Ondanks de nieuwe woningen die in een razend tempo worden gebouwd in ons dorp is er een probleem met het woningaanbod in ons dorp.

Er is namelijk een groot tekort aan betaalbare koopwoningen maar ook huurwoningen. Het gaat hierbij met name om sociale huurwoningen. Deze hebben als kenmerk dat de huur niet meer mag zijn dan al €710,- per maand. De groep die gebruik wil maken van deze sociale huurwoningen groeit de laatste jaren alleen maar, zowel landelijk als ook in ons dorp. Denk daarbij aan jongeren, mensen die wat kleiner (goedkoper) moeten gaan wonen en statushouders. Op dit moment is er een tekort aan woningen voor statushouders maar ook voor woningen voor één en twee persoonshuishoudens.

Wij spraken over de huidige situatie met Paulus Oerlemans, gebiedsregisseur van woningstichting 'thuis, in de gemeente Son en Breugel. Wij vroegen aan hem hoe hij denkt over de situatie zoals deze nu is in ons dorp en wat de verwachtingen zijn. Lees het interview op pagina 14.