Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Raadslid Frans Zaal (PvdA/GroenLinks Son) overleden

Geheel onverwachts is afgelopen dinsdag 15 november het Sonse raadslid Frans Zaal overleden. Frans Zaal was zeer betrokken met de politiek en de natuur.

Frans Zaal is 58 jaar geworden hij was getrouwd met Nel Roelofsen en vader van drie kinderen Annemieke (23 jaar). Maartje ( 21 jaar) en Erik (18 jaar).

Frans Zaal was een bevlogen raadslid die zich met hart en ziel inzette voor de fractie PvdA/GroenLinks. Ook was hij zeer betrokken als het om natuur en milieu ging. Frans kon op ontwapende wijze zijn standpunten naar voren brengen. Een speciale plek daarbij had de schooljeugd, die hij graag zijn liefde voor de natuur overbracht.Sinds maart 2014 was Frans Zaal lid van de gemeenteraad, lid van de commissie burgerzaken en plaatsvervangend lid van de commissie algemene zaken. Daarvoor was hij vier jaar actief als burgercommissielid.
Ook was Frans voorzitter van Buurtvereniging Molenstraat, voorzitter IVN Son en Breugel, lid commissie Communicatie Sonenergie en lid Platform NoordOost Corridor. Maar bovenal was Frans een echtgenoot, vader en een betrokken inwoner van Son en Breugel.