Afbeelding
Foto: Adrie Neervoort

Hoofdprijs voor Scouting Dutmella
dankzij originele inzending

Een lagere energierekening, zodat er meer geld overblijft voor de sport. Dat was de inzet van de derde editie van de Nuon Club Competitie, de landelijke energiebespaarwedstrijd voor sportclubs. Vanaf vandaag mogen negen sportclubs zich officieel de winnaar noemen. Zij ontvangen elk 10.000 euro. Ook Scouting Dutmella uit Son en Breugel hoort bij de gelukkige winnaars.

Met hun creatieve ideeën om energie te besparen, drongen vijftig clubs door tot de finale. Naast Scouting Dutmella werden nog drie clubs uit de regio Eindhoven genomineerd: Scouting Dick van Toor (Valkenswaard), Taekwondo Einhdoven en tennisvereniging Carolus (Helmond). De negen winnende clubs slaagden er vervolgens in de meeste publieksstemmen binnen te slepen. Zij ontvangen allen een cheque van 10.000 euro. Dat bedrag mogen ze investeren in maatregelen voor energiebesparing en duurzame energie om zo de energierekening structureel te verlagen.

Sjon van Kemenade, Scouting Dutmella reageert enthousiast op de gewone prijs. Wij gaan hier een pallet houtkachel voor kopen. De kachel valt onder duurzame energie en zal worden gebruikt om de keuken en sanitair in het middenblok van onze nieuwe blokhut te verwarmen.
Een bijkomend effect, volgens Sjon is dat daarmee de twee zijvleugels van het nieuwe gebouw vorstvrij worden gehouden.

Op korte termijn zal Dutmella een omgevingsvergunning aanvragen waarvan zij verwachtten dat deze zal worden goedgekeurd door de gemeente Son en Breugel. Dan kan in februari gestart worden met de sloop van de huidige huisvesting en begonnen worden met de bouw van de nieuwe Finse Blokhut. De verwachting is dat deze in september feestelijke geopend kan worden.
De gemeente is momenteel al bezig met het aanleggen van parkeerplaatsen op het Dutmellapad en zal binnenkort starten met de aanleg van een rotonde op de Bestseweg .

De afgelopen weken konden alle Nederlanders stemmen op hun favoriete sportclub via nuon.nl/club. De ruim zestigduizend stemmen - uit binnen- en buitenland - zijn inmiddels geteld. De winnaars van de Nuon Club Competitie 2016 zijn (in alfabetische volgorde):

Club                        Plaats                         Provincie         Sport
A.A.S.R. Skøll         Amsterdam                 Noord-Holland        Roeien
AVA'70                 Aalten                         Gelderland         Atletiek
AV Heerenveen         Heerenveen                 Friesland                Atletiek
DOS Kampen         Kampen                         Overijssel         Voetbal
DSS Handbal         Heemskerk                 Noord-Holland        Handbal
Manege De Ruif         Amsterdam                 Noord-Holland        Paardensport
Scouting Dutmella Son en Breugel         Noord-Brabant        Scouting
V.V. De Meern         De Meern                        Utrecht                 Voetbal
VV Gersloot                Heerenveen                 Friesland                 Voetbal

De negen winnende inzendingen zijn te bekijken op nuon.nl/club.

Prijsuitreiking en energieadvies
Op zaterdag 26 november krijgt Scouting Dutmella bezoek van de jury. Dan wordt de prijs op feestelijke wijze uitgereikt door jurylid Toine van Peperstraten. Alle vijftig finalisten van de Nuon Club Competitie krijgen bovendien een gratis energieadvies, waarbij de energiehuishouding van de vereniging gedetailleerd in kaart wordt gebracht. Met de aanbevelingen uit het advies kunnen de sportclubs aan de slag om zelf de energierekening omlaag te brengen.

Besparing op energie hard nodig
De energiekosten van sportclubs bedragen gemiddeld 15-20% van de begroting. Uit recent onderzoek van Nuon bleek dat 40% van de Nederlandse sportclubs financiële problemen heeft, een stijging van 4% ten opzicht van twee jaar geleden. En dat voelen de clubs: kantineprijzen en contributies moeten worden verhoogd of trainingen worden geschrapt. Een forse besparing op de energierekening is dan ook meer dan welkom.

Van 50 genomineerden naar 9 winnaars
Donderdag 27 oktober maakte de jury de vijftig genomineerden bekend voor de finale. De talloze aanmeldingen kwamen uit het hele land. De jury werd gevormd door onder meer sportjournalist Toine van Peperstraten, hockey-international Naomi van As en Nuon-CEO Peter Smink. Zij selecteerden de vijftig inzendingen op basis van de creativiteit, de inhoud en de energie die erin gestoken is. Tot woensdag 16 november kon er worden gestemd door het publiek. De negen sportclubs die de meeste stemmen kregen, zijn uitgeroepen tot winnaars.


IJsfeest Son en Breugel 2016-2017 zoekt jou!

De winter is weer in aantocht en dat betekent dat de voorbereidingen voor het IJsfeest weer zijn gestart.
Het IJsfeest is de laatste jaren uitgegroeid tot een begrip in Son en Breugel en omgeving. Het evenement zorgt er niet alleen voor dat onze jeugd 3 weken lang kan genieten van al het moois dat het ijs te bieden heeft maar brengt onze gemeenschap ook bij elkaar. Dit door de ouders die met hun kinderen komen schaatsen, de maatschappelijk stages die we verzorgen en door de 120 vrijwilligers van jong tot oud die zich inzetten om het evenement te kunnen realiseren. We zijn dan ook bijzonder trots dat afgelopen jaar bijna 15.000 mensen genoten hebben van alles wat we te bieden hebben op en rond het ijs.

Wil jij als vrijwilliger deel uit maken van dit prachtige evenement, meld je de direct aan via http://www.ijsfeestsonenbreugel.nl/vrijwilligers/. Het IJsfeest kan namelijk niet bestaan zonder enthousiaste vrijwilligers.
Samen kunnen we er dan weer een mooi dorpsfeest van maken. We zien je aanmelding dankbaar tegemoet.

Met ijskoude groet
Bestuur IJsfeest Son en Breugel