Afbeelding
Foto:

Tentoonstelling zandlopers op de verzamelbeurs

Eerde – Op zondag 27 november organiseert de afdeling Oost-Brabant van 'De Verza-melaar' een ruilbeurs voor allerlei verzamelingen in gemeenschapshuis 'De Brink' in Eerde. Deze keer houdt Theo Adriaanse een tentoonstelling met zijn verzameling zand-lopers.

Ongeveer 20 jaar geleden vroeg de zoon van Theo Adriaanse of hij op zoek wou gaan naar een zandloper op de rommelmarkt. Theo vertelde dat hij ernaar zou kijken, maar dat hij er nog nooit een gezien had op de rommelmarkt, maar ja … wat je niet zoekt dat zie je niet. Op de eerste rommelmarkt vond hij al direct 3 verschillende zandlopers, maar ze waren nog niet wat zijn zoon zocht. Ze moesten groter zijn en langer lopen. Hij vond nog 3 zandlopers voor zijn zoon, maar nog was er niet bij wat die zocht. Theo had toen 6 zandlopers en een verzameling was geboren. In 20 jaar tijd heeft Theo inmiddels een verzameling opgebouwd van 5.800 ver-schillende zandlopers. Zoals veel verzamelaars dacht hij toen hij er 100 had dat de verzame-ling wel bijna compleet was. Nu hij er al 5.800 heeft, denkt hij dat er nog minstens een even groot aantal verkrijgbaar moet zijn wat nog niet in zijn verzameling zit. Hij kan nog regelmatig exemplaren aan zijn verzameling toevoegen. De laatste tijd kijkt hij meer op kwaliteit dan kwantiteit. Bij zijn eigen huis heeft hij een complete kijkkamer ingericht, waar je op afspraak zijn zandlopers mag gaan bezichtigen, maar op zondag 27 november neemt hij een klein ge-deelte van zijn verzameling mee naar de verzamelbeurs in Eerde.

Als u deze tentoonstelling eens wilt zien, of als u nog een leuke zandloper voor hem heeft, kom dan eens een kijkje nemen op de verzamelbeurs. Neem ook eens een kijkje op www.EveryOneWeb.com/verzamelbeurs, als u meer wilt lezen over deze verzameling of de verzamelbeurs. Op deze site staat een uitgebreid verhaal. De ruilbeurs wordt gehouden op zondag 27 november van 09.00 tot 12.00 uur in gemeenschapshuis 'De Brink' aan het Sint Antoniusplein 7 in Eerde.

Tijdens deze verzamelbeurs is er van alles te ruilen, o.a. van supermarktacties zoals de Rode neuzen festival van Emté, Plus Bricks, de Dinoplaatjes van AH, enzovoorts, maar ook voor ansichtkaarten, lucifermerken, markclips, munten, bidprentjes, jokers, pins, postzegels, speel-kaarten, pennen, sigarenbanden, suikerzakjes, sleutelhangers, stripboeken, speldjes, theezakjes, winkelwagenmunten en nog veel meer kunt u op de verzamelbeurs goed slagen.


Aftrap aanplant

Oirschot,– Afgelopen zomer is het erfbeplantingsproject 'PlantenNu Het Groene Woud 2016' van start gegaan. Dit project wordt gefinancierd door het Prins Bernard Cultuurfonds en Streekfonds Het Groene Woud.
Ook de volgende gemeenten hebben een bijdrage gedaan: Tilburg, Eindhoven, Oirschot, Best, Boxtel, Haaren, Sint-Michielsgestel, Oisterwijk, Schijndel, Sint-Oedenrode en Heusden.

Tot op heden hebben zich 71 deelnemers uit Het Groene Woud gemeld voor het project. In de afgelopen maanden zijn plannen gemaakt voor deze deelnemers en de komende periode wordt de beplanting uitgeleverd. In totaal worden 243 hoogstamfruitbomen, 93 laanbomen, 61 leilindes en 17.767 stuks bos- en haagplantsoen geplant. Vrijdag 2 december a.s. vindt de aftrap van de aanplant plaats bij de familie Van Esch in Boxtel.Voor het voorjaar is er nog ruimte voor een beperkt aantal extra deelnemers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Koen van Hout van Projectbureau Orbis via koen@projectbureauorbis.nl.

Streekfonds Het Groene Woud
Stichting Streekfonds Het Groene Woud beheert het Streekfonds Het Groene Woud. Het fonds wordt gevuld middels een extra rente die de Rabobank geeft over Rabo StreekRekeningen Het Groene Woud. Daarbij wordt er ook een deel van de rente geschonken door deze rekeninghouders. Ook ontvangt Stichting Streekfonds Het Groene Woud een bedrag aan donaties t.b.v. het Streekfonds. Gelden uit het Streekfonds zijn beschikbaar voor projecten die de kwaliteit van Het Groene Woud versterken. Zie ook: www.hetgroenewoud.com/streekrekening.