VV Nijnsel twee zondagen naar De Kempen

Na een weekend rust staan er voor Nijnsel Heren 1 voor de winterstop nog drie wedstrijden op het programma.
Aanstaande zondag en de zondag erna worden er twee uitwedstrijden gespeeld naar twee teams uit het hart van de Kempen. Allereerst wacht het verrassend goed presterend Bladella en een week later Reusel Sport dat eveneens goed draait. Het zijn dus twee pittige tegenstanders met een fanatiek publiek die spelen op, zeker in deze tijd van het jaar, zwaar bespeelbare velden. Kortom, een pittige uitdaging.

Ook Nijnsel/TVE Reclame 1 is echter in goede doen, getuige ook de florissante stand op de ranglijst. Daarnaast werden de laatste vier wedstrijden alle winnend afgesloten. In de competitie tegen lastige opponenten als Braakhuizen en Valkenswaard en tussendoor werden twee tweedeklassers, Schijndel en Erp, in oefenwedstrijden aan de Nijnselse zegekar gebonden. Er is dan ook alle reden om deze ontmoetingen met vertrouwen tegemoet te zien. Het team van Arno Methorst en Marc de Vries heeft maar weinig kansen nodig, zo is al vaker gebleken en die worden er ook altijd wel gecreëerd.

Op zondag 11 december (14.15 uur) tenslotte wordt dan de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gespeeld, thuis tegen het gedegen Bestse Wilhelmina Boys. Een team dat niet minder ambities heeft dan het kampioenschap en samen met Eindhoven amateurs dan ook de ranglijst aanvoert. Nijnsel zal op haar beurt er alles aan doen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan en sowieso een solide positie willen innemen in het linkerrijtje van deze sterke competitie.
Voor meer informatie en ook het oefenprogramma in de winterstop, raadpleeg dan onze druk bezochte site www.vvnijnsel.nl.


Stedentennis dag 2 tegen WB

Afgelopen zondag kwam Teamtennis Son weer in actie in de eerste divisie bij het Stedentennis.
Na een bittere nederlaag vorige week was het tijd om terug te slaan met een overwinning. Lang ging het gelijk op, maar uiteindelijk wist toch één team met een redelijk verschil te winnen.
Om 09:00 verzamelden de talenten uit Son en Breugel en omstreken zich bij de BasicFit in Sint-Oedenrode. In verband met het aantal binnenbanen is dit de thuislocatie voor het team.

Ondanks de harde wind kwamen alle spelers op locatie aan en konden ze starten met een warming-up. Nadat de spelers hadden warmgelopen en wat ballen hadden ingespeeld was het tijd om gezamenlijk als team te ontbijten. Om 10:00 konden de eerste partijen aanvangen en barstte het geweld op 5 banen tegelijk los. Bij de spelers t/m12 hadden de jongens geen makkelijke dag. Zij wisten in de enkelpartijen met 3-1 voor te komen. Bij de meisjes t/m12 bleken de tegenstanders nog te 'groot'. Ondanks het lengteverschil in het voordeel voor de Sonse meiden, verloren de dames daar met 4-0 in de enkelpartijen. Bij de jongens 14 werd het ook 3-1 in het voordeel van Son, de meisjes wisten een omgekeerde score op het bord te krijgen:1-3. Bij de oudere categorieën t/m16 en 23 was Son wel in het voordeel. Bij de meisjes 16 werd het 4-0. De jongens 16 werd 2-2. Bij de meiden t/m 23 was de eerste dame niet op tijd aanwezig waardoor de punten naar Son gingen, de andere dame deelde de punten. De mannen t/m23 waren duidelijk een maatje te groot. Al snel was het daar 4-0. Hierdoor was het na alle enkelpartijen 19-13 in het voordeel van TTS!

Bij de dubbelpartijen wonnen de jongens t/m 12, de meiden wisten hier helaas niet te winnen. Bij de categorie t/m 14 was dit hetzelfde. T/m 16 wist dit juist precies tegenovergesteld te doen, hier wonnen de dames en verloren de heren. In de oudste categorie wonnen zowel de dames als de heren. Hierdoor was de einduitslag 29-19 in het voordeel van het Sonse team!