Karel Jordaan
Karel Jordaan Foto: Adrie Neervoort

NK tegenwindfietsen met een Son en Breugels tintje

Afgelopen zondag 20 november hebben drie Son en Breugelaren meegedaan aan het NK Tegenwindfietsen op de Oosterscheldekering bij Neeltje Jans.

Dit NK wordt georganiseerd bij windkracht 7 of meer. Dit jaar was de wind gedurende de tijdrit kracht 9 met windstoten van 11. De organisatie overwoog de rit in te korten vanwege de storm, maar de deelnemers protesteerden daartegen, waardoor alsnog de 8,8 km werd aangehouden.
De deelnemers fietsen op een gewone fiets met terugtraprem het parcours van 8,5 kilometer pal tegen de stormachtige wind.

De omstandigheden waren dit keer zeer extreem sommige deelnemers moesten zelfs afstappen. Onze mannen uit Son en Breugel Willem van 't Geloof, Karel Jordaan en John van Kemenade werden resp. 65e, 111e en 153e van de 183 deelnemers (17 niet gefinished). De winst ging naar de triatleet Teun Sweere in 22:30 minuten precies, ex-prof Johny Hoogerland werd 5e in 24:11.


Veelzijdige een verrassende band Sonjazz opent Plein Public- seizoen

Als u van muziek houdt, mag u deze avond niet missen. Sonjazz opent op zaterdag 26 november het seizoen van Plein Public met een heerlijk optreden waarbij u kunt genieten van veelal covers gegoten in een eigen jazz-arrangement. De rasmuzikanten hebben een lichte voorkeur voor de jazzie sound maar wijken af en toe graag uit naar andere stijlen zoals funk en blues.

De groep Sonjazz omschrijft hun muziek zelf als 'een verrassende salade van Jazz, overgoten met Pop, Funk, Blues en meer lekkers'. Sonja van Vonderen is de leading lady van deze veelzijdige groep die u beslist een heerlijke avond bezorgt. Sonjazz is inmiddels een goede bekende bij Plein Public en vanwege het grote succes in voorgaande jaren nodigen kijken we uit naar weer een fantastisch muzikale avond.
U bent van harte welkom!

Plein Public verzorgt iedere laatste zaterdagavond van de maand een bijzonder optreden in de Boerderij in Breugel. Niet alleen beginnende maar ook (semi-)professionele artiesten krijgen een kans om hun talent te tonen aan het publiek. Iedere avond is weer verrassend en anders.

Kom eens langs en beleef hoe het dichtbij gezellig kan zijn!
De optredens zijn van 20.30 – 22.30 uur. Of later, want dankzij de goede sfeer en de interactie met het publiek blijkt menig artiest moeite te hebben om te stoppen met optreden.

Pet gaat rond
U bent van harte welkom, de prijs voor een uniek avondje uit bepaalt u zelf, want in de pauze gaat de organisatie met de pet rond. We zien u graag op 26 november om 20.30 uur in de Boerderij, Leeuwlaan 2 in Breugel!
Kijk ook eens op www.boerderijbreugel.nl of op www.Sonjazz.nl


Willem van 't Geloof
John van Kemenade
Sonjazz