Afbeelding
Foto:

Goedlachs publiek genoot volop

Op 26 mei 2015 viel voor de laatste keer het doek voor toneelgroep Van Ouds. Het ging niet meer. Na 25 jaar met veel plezier te hebben opgetreden zijn wij ermee gestopt.

Wij danken u, ons publiek, langs deze weg voor het laatst. De diepe buiging moet u er deze keer maar bij denken, want op deze foto staan we beter in beeld.

Onze Paul had kort hierna aangegeven niet meer mee te zullen doen. Jammer, maar hij had het te druk. Onze Corrie Sanders is ons bij de start van het nieuwe seizoen helaas ontvallen. Het doet ons nog steeds zeer. Onze Corrie van Lieshout, Ger en Toon stopten er ook mee.
Dus rest ons, en natuurlijk alle mensen die ons achter de schermen hebben begeleid niets anders dan afscheid van u te nemen.
Van Ouds is niet meer……….

Een laatste woord van dank aan al onze sponsors is hier zeker op zijn plaats.
Het ga u allen goed.


Brabanders willen weten wat zij moeten doen bij een noodsituatie

Maandag 5 december ontvangen Brabanders controlebericht NL-Alert

Veel Brabanders hebben NL-Alert ingesteld op hun mobiele telefoon. Toch heeft nog niet iedereen dit gedaan. Dat is wel raadzaam om te doen. Want met NL-Alert weet je wat je moet doen in geval van een noodsituatie, bijvoorbeeld bij een grote brand of explosiegevaar. Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12 uur een controlebericht uit in heel Nederland. Aan de hand daarvan kun je nagaan of jouw mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen.

Begin november rukte de brandweer massaal uit voor een grote brand in een bandenopslag in Someren. "De brandende autobanden zorgden voor dikke, donkergrijze rookwolken. Daarop hebben we direct besloten NL-Alert in te zetten", vertelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. "Zo konden we mensen in de regio gericht alarmeren en informeren." Veel mensen ontvingen het tekstbericht op hun mobiel. In het bericht stond dat alle ramen en deuren moesten worden gesloten en mensen uit de rook moesten blijven.

De woordvoerder van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost vindt de gerichte informatieverstrekking één van de sterke punten van NL-Alert. "Met NL-Alert kunnen we mensen in de buurt van een noodsituatie waarschuwen en hen direct laten weten wat zij moeten doen. Bij de brand in Someren hebben we daarom meteen NL-Alert tekstberichten uitgezonden. Zo hielden we mensen in de directe omgeving op de hoogte van de ontwikkelingen."

NL-Alert meer dan 130 keer ingezet
NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid voor op de mobiele telefoon. Bij een noodsituatie in jouw omgeving wil je weten wat je moet doen. Daarom is er NL-Alert. Als bij jou in de buurt een ramp gebeurt, dan ontvang je een tekstbericht op je mobiel. Hierin staat precies wat er aan de hand is en wat je op dat moment het beste kunt doen. Bijvoorbeeld dat je bij een brand ramen en deuren moet sluiten. Of dat je bij een terroristische aanslag of bij explosiegevaar uit het gebied moet blijven.

NL-Alert is al meer dan 130 keer ingezet. Met name bij grote branden is NL-Alert veelvuldig gebruikt, maar ook bij explosiegevaar en onverwacht noodweer is NL-Alert ingezet om mensen in de directe omgeving te waarschuwen.

Controlebericht op 5 december
Op maandag 5 december zendt de overheid rond 12.00 uur een NL-Alert controlebericht uit. Aan de hand hiervan kunnen inwoners van Brabant nagaan of hun mobiel juist is ingesteld om NL-Alert te ontvangen. Steeds meer mobiele telefoons zijn automatisch ingesteld. Op sommige toestellen, zoals de iPhone, moet je dit zelf doen. Ga nu naar de instelhulp op nl-alert.nl, stel je mobiel in en help ook anderen met instellen.


Afbeelding
Afbeelding