Foto: Jorrit Lousberg
Foto: Jorrit Lousberg Foto: Jorrit Lousberg

Dutmella ontvangt € 10.000 uit handen van Toine van Peperstraten

Het was zaterdag 26 november rond 15.30 uur een gezellige bedoening op het terrein van scouting Dutmella in Son en Breugel.

Begeleid door een swingende band met Caribische muziek kwam niemand minder dan Toine van Peperstraten een cheque van € 10.000,- aan Dutmella overhandigen.

Door: Adrie Neervoort
Foto's: Jolien Oomes

Dutmella had samen met acht andere clubs gewonnen in een door de NUON georganiseerde wedstrijd met als onderwerp: een lagere energierekening, zodat er meer geld overblijft voor de club.

Met hun creatieve idee om energie te besparen, kwam scouting bij de laatste vijftig clubs die mee mochten dingen naar de € 10.000,- voor hun club. En door de meeste publieksstemmen bij de negen clubs die elk het bedrag kregen uitgekeerd.
Sjon van Kemenade en Joris Toonen van Scouting Dutmella namen de prijs maar wat graag in ontvangst want er was ook al een bestemming voor. In de nieuw te bouwen blokhut van scouting Dutmella komt straks een peallet houtkachel te staan, de kachel valt onder duurzame energie en zal worden gebruikt om de keuken en sanitair in het middenblok van de nieuwe blokhut te verwarmen.
Een bijkomend effect, volgens Sjon, is dat daarmee de twee zijvleugels van het nieuwe gebouw vorstvrij worden gehouden.

Als dank werd Toine van Peperstraten ook nog verrast met een heuse yell zoals dat in de scoutingwereld gebruikelijk is.

De nieuwe blokhut komt steeds dichterbij, niet alleen financieel gezien maar ook wat de tijd betreft. Begin januari zal er tijdelijk afscheid genomen worden van de locatie aan het Dutmellapad bij het Oud Meer. Dan zal later die maand de verhuizing beginnen naar de st Genovevastraat 37 in Son en Breugel. Op deze locatie, waar voorheen scouting M. Sinclair gevestigd was, komt dus tijdelijk scouting Dutmella. In het voorjaar van 2017 start de bouw, zodat vrijdag 1 september 2017 de nieuwe blokhut in gebruik wordt genomen bij de start van het scoutingseizoen. De totale bouwkosten van de nieuwe accommodatie zijn € 450.000,-.


Foto: Jolien Oomes
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding