SBC JO13-3 speelt Nieuw Woensel JO13-1 van de mat

Op zaterdag 26 november stond voor SBC JO13-1 de laatste wedstrijd van de najaarscompetitie op het programma. Tegenstander Nieuw Woensel JO13-01 staat één plek hoger dan SBC met een punt voorsprong. De enige drie punten die Nieuw Woensel verzamelde was tegen de Sonse club. De Eindhovenaren wonnen begin september geflatteerd. SBC JO13-3 had dus nog wat goed te maken tegen deze opponent.

Voor het eerst in twee maanden had de technische staf weer de beschikking over een geheel fitte selectie.

Beide teams beginnen wat voorzichtig aan de wedstrijd. Nieuw Woensel krijgt de eerste kans na tien minuten, maar hun spits schiet net naast. SBC krijgt ook mogelijkheden, maar verder dan schoten van afstand van Jort en Rens komen de Sonnenaren niet. Toch wordt SBC steeds sterker en het krijgt steeds meer kansen. Chris van de Vorst schiet uit een hoekschop van Raoul maar net over en een vrije trap van Laurens gaat maar net naast. Tien minuten voor rust is het dan eindelijk raak. Nieuw Woensel krijgt de bal maar niet weg uit het strafschopgebied, Laurens geeft de bal aan Chris van de Vorst die perfect in de hoek schiet: 1-0. Nieuw Woensel is van slag en de SBC trein dendert door. Chris Weijers komt alleen voor de keeper na een pass van Jort, maar de doelman redt. Vlak voor rust valt de beslissing als het schot van Laurens toevallig voor de voeten van Chris Weijers komt en van dichtbij schiet hij raak: 2-0.

In het begin van de tweede helft krijgt Nieuw Woensel een uitgelezen mogelijkheid om terug in de wedstrijd te komen. Hun snelle spits gaat alleen op keeper Bart af, maar hij schiet maar net naast. SBC is weer wakker en gaat op zoek naar een derde treffer. Zo komt Sam vrij voor de goal, maar zijn inzet gaat maar net naast. Op de counter is Nieuw Woensel gevaarlijk, maar opnieuw is hun spits niet gelukkig in de afwerking. Nog geen minuut later krijgen de Eindhoven weer een domper te verwerken. Na een mooie actie van Chris Weijers, waarop de keeper van Nieuw Woensel goed reageert, schiet Jort in de rebound de bal vanaf twintig meter kiezelhard raak: 3-0. Nieuw Woensel is rijp voor de sloop. De Eindhovenaren proberen nog om wat aan de achterstand te doen, maar achterin staan Wessel en Nick goed te spelen en maken het hun tegenstanders moeilijk. Chris Weijers maakt na een mooie individuele actie de vierde Sonse treffer. SBC JO13-3 gaat op zoek naar nog meer treffers. Uitblinker Chris Weijers zet Job vrij voor de goal, maar hij schiet maar net over. Als Nieuw Woensel weer een kans onbenut laat om de eretreffer te maken, geeft Raoul een prachtig passje op Job die het knap afrond: 5-0. De geel zwarte zijn duidelijk aangeslagen en SBC ruikt bloed. Op het middenveld speelt Raoul als Wim Jonk in zijn beste dagen en strooit met passes die een precisie hebben van een Zwitsers kompas. Job wordt twee keer gelanceerd, maar heeft het vizier niet op scherp staan. Ook Tim komt vrij voor de goal, maar de Eindhovense goalie grijpt dit keer goed in. Nieuw Woensel snakt naar adem en hoopt dat de scheidsrechter snel affluit. In de slotfase schiet Raoul in een scrimmage voor het doel uiteindelijk de 6-0 tegen de touwen.
Zo wint SBC JO13-3 de eerste wedstrijd van het seizoen en schuift het op de ranglijst een plaatsje omhoog. Er is weer vertrouwen. Wellicht lukt het ze om in de voorjaarscompetitie te verassen.