v.l.n.r.: Stacey, Caspar, Ilse, Ingrid (coach), Britt, Daniel, Tim en Bobby
v.l.n.r.: Stacey, Caspar, Ilse, Ingrid (coach), Britt, Daniel, Tim en Bobby Foto:

Waterpolodames Argo: net niet

De waterpolodames van Argo kwamen afgelopen weekend net te kort in een spannende wedstrijd tegen Aquamigos in Waalwijk.
De Rooie dames snakken naar een overwinning na een groot aantal verloren wedstrijden op rij. Tegenstander Aquamigos zou een mooi moment geweest kunnen zijn om deze negatieve reeks om te buigen. Dat is niet helemaal gelukt, maar de wedstrijd gaf wel voldoende aanknopingspunten voor Argo voor het verdere verloop van de competitie. Met een einduitslag van 6-5 in het voordeel van Aquamigos kon Argo wel weer puntloos naar huis. De conclusie van deze wedstrijd was dat Argo enorm slecht uit de startblokken kwam en na 4 minuten al tegen een achterstand van 3-0 aankeek. Hier heeft de ploeg de rest van de wedstrijd tegenaan lopen knokken en met veel pijn en moeite wist het dan terug te komen naar 5-5 in het 4e part. Door een mooie aanval van Aquamigos moest Argo uiteindelijk het punt alsnog afgeven. Met nog 1 wedstrijd voor de boeg dit jaar tegen koploper Njord, zal Argo overwinteren in degradatiezone van de competitie. Een mooie uitdaging om in 2017 weer omhoog te klimmen naar een mooie middenmoot positie.

PSV - B1 13-2
CM1 - Gorgo/De Treffers 0-8
AquAmigos - D1 4-9
AquAmigos - Dames 1 6-5
AquAmigos - E1 1-13


Argo Zwemmen

Afgelopen zondag hebben 13 zwemmers van de Wedstrijdgroep deelgenomen aan de 2e Minioren-Junioren wedstrijd die gehouden werd in het TU/e bad in Eindhoven.
Er werd 3 keer een 1e plaats, 3 keer een 2e plaats en 1 keer een 3e plaats behaald. Daarnaast werden er 23 persoonlijke records gezwommen.


Vier maal goud in Oss voor DBD

Negen jeugdzwemmers van DBD Best waren afgelopen zondag aanwezig in Helmond bij de minioren-jeugd wedstrijd.
Door de sterke tegenstand van PSV, Hydra, Lutra, Tiamat, Thalassa en DZT werden er slechts 4 medailles behaald. Dit beïnvloedde de pret bij de zwemmers echter niet. Zij konden zich namelijk goed optrekken aan de concurrentie en daardoor hun tijden verbeteren.
De beste tijdsverbeteringen zijn gemaakt door Tim Versteegen (9 seconden op 100 meter wisselslag) en Bobby van Dijk (18 seconden op 200 meter vlinderslag).
Bobby van Dijk won drie van de vier gouden medailles op zijn afstanden 200 meter vlinderslag, 100 meter wisselslag en 50 meter vrije slag. Tim Versteegen werd 4de op de 50 meter vrij en 15de op 100 meter wisselslag.
De vierde gouden medaille ging naar Caspar uit Best.

Volgende week mogen de zwemmers naar Eindhoven (masterwedstrijd), Roosendaal en Oss (limietwedstrijd).